Duminica 28 Aprilie

Suporterii U Cluj au dat replica TVR Cluj, după ce echipa a fost înjurată pe postul public - FOTO


Suporterii U Cluj s-au adunat în fața TVR Cluj și au ”servit” o replică usturătoare, sub formă de pamflet, înjurăturii de care a avut parte Universitatea Cluj, într-o animație difurată de postul public.

În animația prezentată în timpul emisiunii în limba maghiară, pe o cabină telefonică apare desenul ”M.ie U!”, iar lângă scrie ”P.lă”. Galeria U Cluj s-a simțit jignită, iar vineri a venit răspunsul..

Este un pamflet, tratați-l ca atare, orice asemănare cu persoane reale, poate fi pur întâmplătoare”, scrie pe bannerul afișat de cei de la U Cluj în fața TVR Cluj.

375834527_696589425840895_8600783369216342046_n.jpg

TVR a explicat că filmul de animație este un pamflet

În animația respectivă apare un cadru cu o cabină telefonică, situată, potrivit stiridecluj.ro, în Piața Unirii din Cluj. Iar pe aceasta erau scrise cuvinte obscene, inclusiv o înjurătură la adresa lui U Cluj: „C***ă”, „P**a” și „M**e U”.

„Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor articole referitoare la conţinutul filmului de animație «Mátyás, Mátyás», difuzat în data de 4 septembrie 2023 pe TVR 1, în cadrul emisiunii «Maghiara de pe 1», vă transmitem mai jos punctul de vedere al producătorului executiv al Secţiei Maghiare din TVR.

Filmul de animație «Mátyás, Mátyás», cu o durată de 13 minute, este un pamflet, care are ca subiect celebrul grup statuar care îl înfăţişează pe regele Matei Corvin, realizat de artistul János Fadrusz şi care a devenit simbol al oraşului Cluj Napoca.

Dat fiind faptul că este vorba despre un film satiric, potrivit autoarei, acesta include secvenţe şi inscripţii care prezintă realitățile Clujului din anul 2008 într-un registru caricatural. Producătorii nu au avut intenţia să aducă atingere imaginii suporterilor şi Universităţii Cluj, echipa nefiind subiectul filmului”, se arată în punctul de vedere emis de Televiziunea Română

Comentarii Facebook