Sunt probleme cu parcările și în Florești: „Nesimțire maximă ce fac unii, doamne ferește să fie nevoie de ambulanță la careva”


Cea mai mare comună din România, numită adesea și „dormitorul Clujului” devine tot mai aglomerată. Mai nou, sunt probleme cu locurile de parcare și în comuna Florești. Oamenii se plâng că unii indivizi le blochează intrarea în scara blocului. Nesimțirea e maximă, iar cu prețurile care cresc accelerat în „orașul de 5 stele”, cu siguranță și mai mulți oameni se vor muta în Florești.

Aceasta este intrarea în scara blocului. E marcaj X pe pavaj. Fără număr de telefon în bord. Dacă își recunoaște careva mașina ar fi drăguț să o mutați. Str. Sub Cetate. 

Din păcate tot la câteva zile careva parchează așa sau pe locurile de parcare, fără să lase număr de telefon. Oare vă gândiți că sunt părinți cu cărucioare de copii, careva cu bicicleta, bagaje, doamne ferește să fie nevoie de ambulanță la careva”, a transmis floreșteanca pe un grup de Facebook destinat locuitorilor din Florești, vineri seara. 

Femeia spune că, deși a mai întrebat de vecini cine ar fi proprietarul mașinii, nimeni nu știe nimic, iar situația se repetă la 2-3 zile.

Am întrebat deja de la ora 20. Nimeni nimic. Am întrebat și alte dăți, nimeni nimic. Uneori vin în bloc la noi, alte dăți vin la blocurile vecine. Uneori am fost nevoită sa las mașina în stradă, i-am blocat practic, dar cu numărul de telefon în bord și am ieșit rapid când au sunat, că nu am găsit loc liber pe stradă. Am obosit de situațiile astea, tot la 2-3 zile e așa. Mi se pare nesimțire maximă ce fac unii”, a mai adăugat floreșteanca. 

Amintim că, în comparație cu 2011, Cluj-Napoca și-a redus numărul locuitorilor cu aproape 40.000. În anul 2011, populația Clujului număra 324,576 locuitori, iar potrivit ultimelor date în municipiu s-ar afla însă acum 286,598 de locuitori. La polul opus, localitatea Florești, cunoscută drept „dormitorul Clujului” s-a bucurat însă de o creștere dublă a populației. Comuna Florești a ajuns la o populație rezidentă de 52.735 persoane (cu 29.922 persoane mai mult decât în 2011), așadar, în decurs de un deceniu, populația rezidentă a comunei Florești a crescut de 2,3 ori. 

Numărul locuitorilor a crescut, deci e firesc să apară și în Florești probleme legate de numărul locurilor de parcare, însă mulți șoferi sunt și nesimțiți, pentru că adesea nu lasă nici măcar un număr de telefon, când parchează neregulamentar. 

Comentarii Facebook