STUDIU IRES: 70% dintre clujeni vor ca orașul să devină capitală culturală


Potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie, aproape 70% dintre clujeni se declară dispuşi să se implice pentru a sprijini demersurile pentru ca oraşul lor să obţină statutul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Datele sunt relevate de prima cercetare a IRES referitoare la percepţiile şi atitudinile populaţiei municipiului Cluj-Napoca privind posibilitatea ca oraşul să obţină statutul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

21% dintre respondenții sondajului sunt de părere că cel mai reprezentativ simbol cultural al orașului Cluj-Napoca este Teatrul Național, pe când 8% spun că este statuia lui Matei Corvin.

La întrebarea ”de câte ori ați fost la Filarmonică în ultimul an”, 88% dintre clujeni recunosc că nu participat la un astfel de concert, majoritatea clujenilor preferând să își petreacă timpul liber vizitând parcurile și zonele verzi (67%), dar și bisericile (61%) și mall-urile (52%).

La capitolul preferințe muzicale, muzica populară este preferată de 21% dintre clujeni, urmată de muzica ”ușoară românească” (17%) și cea simfonică (13%).

Comentarii Facebook