Studentii de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca vor invata meserie de la expertii IBM


Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a incheiat un parteneriat cu IBM, prin care cei mai buni studenti vor face stagii de practica in fabricile companiei IT. Parteneriatul semnat se intinde pe 5 ani.

Prin acest acord, UTCN si IBM vor face cercetari in domeniul stiintei calculatoarelor, iar descoperirile vor fi aplicate in medicina, transporturi, stiintele sociale si pentru dezvoltarea retelelor inteligente de energie electrica. .

Colaborarea dintre compania americana si universitatea clujeana dateaza din anul 2008, cand IBM a inaugurat un laborator cu tehnologie software de varf.

"Vor fi contracte de cercetare, iar IBM va face la Cluj investitii in laboratoare unde vor fi pregatiti acesti studenti, care practic vor lucra pentru ei", a declarat prof. univ. Mihail Abrudan, prorector UTCN.

In proiect vor fi cooptati studentii de la Facultatea de Automatica si Calculatoare, dar si cei de la Facultatea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei. Specialistii IBM vor sustine la Universitatea Tehnica seminarii, iar profesorii de la Cluj vor merge la intalnirile organizate de compania americana.

Directorul de comunicare din cadrul IBM Romania, Sofia Zainea, a declarat ca studentii au sansa de a invata de la cei mai buni si ca vor vedea "la sursa" cum se lucreaza intr-o companie IT. "Este un lucru de stima pentru ei sa poata scrie in CV ca au lucrat cu noi si, de ce nu, vor avea sansa poate sa lucreze alaturi de IBM intr-o buna zi. Studentii vor face stagii de cate trei luni de pregatite in companie", a mai spus Zainea.

Comentarii Facebook