Studentii clujeni de la Medicina vor face stagii de pregatire in penitenciare

 

Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj a incheiat un protocol de colaborare cu Administratia Nationala a Penitenciarelor.

 

"Protocolul dintre Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj-Napoca si Administratia Nationala a Peniteciarelor ne va permite sa imbunatatim calitatea asistentei medicale de care beneficiaza persoanele private de libertate, in situatia in care calitatea acestei asistente medicale a facut obiectul criticilor formulate de organizatiile care se ocupa cu protectia drepturilor omului", a declarat directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, chestorul Ioan Bala.

 

Potrivit protocolului, studentii, rezidentii si pentru personalul mediu sanitar vor participa in penitenciare la stagii de pregatire pentru evidentierea particularitatilor medicinei penitenciare, iar medicii din sistemul penitenciar vor putea lua parte la programe de educatie continua derulate de universitatea clujeana.

 

De asemenea, Universitatea de Medicina si Farmacie din Cluj va elabora un curs universitar sau postuniversitar de medicina penitenciara.

 

UMF Cluj este prima universitate de medicina care incheie un astfel de protocol cu Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Comentarii Facebook