Luni 15 August

Studenții clujeni au adunat zeci de saci de gunoaie în Pădurea Făget, de Ziua Mediului FOTO


Primăria Cluj-Napoca și Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Ingineria Materialelor, au organizat miercuri, 5 iunie 2019, o acțiune de ecologizare în Pădurea Făget, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului Înconjurător.

Stabilită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului a rămas un moment anual marcat în întreaga lume în moduri dintre cele mai diverse. Pe 5 iunie, fiecare comunitate este îndemnată să atragă atenția publicului asupra problemelor de mediu care ne afectează planeta și viața de zi cu zi.

”Tema centrală promovată de ONU pentru Ziua Mediului din acest an este „Poluarea Aerului”. În acest context, Compania de Transport Public Cluj-Napoca a susținut în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca activitatea dedicată Zilei Mediului, asigurând la acțiunea de astăzi transportul voluntarilor studenți cu mijloace de transport nepoluante – 2 autobuze electrice”, anunță reprezentanții Primăriei.

De asemenea, aceștia susțin că la nivelul municipalității clujene sunt realizate investiții, implementate proiecte și promovate politici publice care vizează reducerea poluării aerului – direcție care va fi susținută în continuare de Primăria Cluj-Napoca prin proiecte cu finanțare europeană și de la bugetul local – precum:

– investiții în transport public nepoluant (achiziționarea de autobuze electrice, troleibuze și tramvaie etc.);

– încurajarea folosirii mijloacelor de mobilitate alternativă (biciclete, mașini electrice etc.);

– proiecte pentru extinderea spațiilor verzi din municipiu;

– reducerea impozitelor pentru clădirile verzi ș.a.m.d.

Nu în ultimul rând, la Cluj-Napoca se implementează colectarea selectivă. Astfel, de la 1 iulie 2019 se va trece la etapa colectării selective obligatorii.


Comentarii Facebook