Stiri de Cluj impreuna cu restaurantul City Break i-a trimis la masa pe doi dintre cititorii site-ului

Sorin Ionescu, tanarul in varsta de 25 de ani, se confrunta cu o problema grava de sanatate, dobandinta la nastere, prin tripla strangulare de cordon ombilical, boala ce a lasat unele sechele la nivelul creierului, manifestandu-se sub forma unei dizabilitati fizice.


"Suferinta mea se datoreaza unor cauze putin cunoscute, dupa cum am aflat din partea mai multor medici pe care i-am contactat de-a lungul acestor ani in speranta gasirii unui remediu problemei mele de sanatate. Astazi, mai mult ca oricand as vrea sa aflu despre ce este vorba in legatura cu starea sanatatii mele. Tocmai s-a incheiat o saptamana intreaga, in cursul careia am contact 3 medici, din 3 spitale diferite si am primit tot atatea prezumtii de posibile diagnosticuri, si implicit 3 tratamente diferite", marturiseste Sorin.

Tanarul a incercat sa mearga la numeroase spitale din tara, insa fara niciun rezultat: "Am fost in numeroase orase din tara. Am fost la Targu-Mures, la Bucuresti si la Cluj. In Bucuresti, am fost in vizita la doua spitale, insa povestea este aceeasi peste tot. Am ramas surprins sa constat faptul ca in ciuda exprimarii dorintei si disponibiliatii mele de a ma pune la dispozitia unor studii si cercetarii stiintifice prin intermediul carora sa se afle mai multe despre suferintele provocate de hipoxie la nivelul creierului, m-am lovit de ignoranta si lipsa de deschidere a unor medici tineri, care ar fi trebuit sa insemne speranta mea", a mai precizat Sorin.

Tanarul spune ca sigurul lucru pe care si-l doreste este sa gaseasca medicul potrivit care sa fie interesat de cazul sau si care sa se implice intr-un astfel de experiment pe care toti medicii cu care acesta a avut contact l-au refuzat sau nu au stiut sa-i rezolve problema.

"Doresc sa lansez din nou si pe aceasta cale acest apel catre cei care doresc si pot sa se implice intr-un astfel de experiment, care din punctul meu de vedere, este oportun si benefic pentru mine, pentru dansii si in special pentru cazurile viitoare care se vor confrunta cu problemele pe care incerc sa le depasesc eu in acest moment.

Probabil, vor exista multe voci care vor spune ca sunt alte cazuri mai grave decat mine, nu contest acest lucru, insa ajutorul pe care il doresc este doar pentru a genera ajutor mai departe. Nu imi place sa cersesc mila, imi place sa cred ca exista oameni care se gandesc la alti oameni si care ofera putin din putinul lor pentru ca ulterior vor primi mult mai mult. Mi-am promis inca de la inceput ca voi accepta ajutorul celor din jurul meu atat timp cat voi putea sa ofer la randu-mi ajutor celor care au mai mare nevoie, iar cand nu se va mai putea Dumnezeu va avea grija de noi", a mai spus Sorin.

Sorin Ionescu a lucrat timp de doi ani intr-un hipermarket din Cluj Napoca pe post de casier. In prezent este voluntar  in cadrul Asociatiei Green&Wild, iar ca sustinere financiara, in afara sprijinului pe care familia i-l ofera, in limita disponibilitatilor de care dispun, acesta beneficiaza de o pensie de handicap in valoare de 230 lei si a pensiei de urmas, dupa decesul tatalui.

Pe langa activitatea de voluntariat pe care Sorin o desfasoara in cadrul Asociatiei Green&Wild ca si membru voluntar, mai lucreaza cu jumatate de norma in cadrul unei firme, unde castiga 400 de lei. 

 

Stiri de Cluj te trimite la masa GRATIS timp de o luna! Spune-ne cazul tau si noi iti platim pranzul timp de o luna

Pentru ca ne-a spus povestea lui, Stiri de Cluj impreuna cu restaurantul City Break situat pe strada Ion Ratiu, nr. 2, a decis ca Sorin Ionescu va putea consuma timp de o luna meniul zile pe baza unor tichete de masa.

 

Cea de-a doua persoana care va manca timp de o luna meniul zilei la restaurantul City Break este tanarul de 25 de ani, Mircea Varga, cel caruia in urma cu ceva timp, Stiri de Cluj i-a gasit un loc de munca si un loc de cazare.

 

Desenatorul orfan, hartuit de Politia Locala din Cluj, si-a gasit un loc de munca si o locuinta dupa reportajul publicat de Stiri de Cluj

Anca Baciu

Comentarii Facebook