Sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân din Apahida

 

Asociaţia NUCA organizează gratuit o actiune de sterilizare de sterilizare şi microcipare gratuită pentru câinii cu şi fără stăpân din comuna Apahida, judeţul Cluj. 

 

Scopul acestor actiuni este de a reduce numărul de câini fără stăpân prin prevenirea montelor nedorite şi a abandonului canin.

 

Asociaţia Nuca Animal Welfare va fi prezentă în zilele de 25, 26, 27 si 28 aprilie 2013, la Staţia de Epurare Apahida, printr-un număr mare de voluntari. 

 

Costul sterilizărilor va fi de asemenea acoperit din fondurile asociaţiei care va aduce o echipă formată din medici veterinari cunoscuţi: Madaras Péter şi Adina Feher.

 

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, Primăria Apahida va oferi microcipurile pentru toţi câinii din comună, şi asta fără a percepe nici o taxă ulterioară pentru deţinerea animalelor de companie. 

 

Locuitorii comunei Apahida sunt asteptaţi să vină împreună cu câinele deţinut pentru identificarea prin microcipare şi sterilizarea acestuia, putând beneficia gratuit de aceste servicii medical-veterinare, care în curând vor fi obligatorii în întreaga ţară, prin adoptarea proiectului de lege ce va modifica O.U.G. 155/2001. 

 

Sterilizarea unui căţel durează în medie 30 de minute, însă acest lucru va depinde de numărul de câini prezenţi, astfel incât, persoanele care vor să se asigure că nu vor aştepta mai mult de atât sunt rugate să se programeze la numarul de telefon 0749 189 375. 

Comentarii Facebook