Statuia lui Matei Corvin a fost vizitata de ministrul Culturii, Kelemen Hunor - FOTO

 

Grupul statuar Matei Corvin a fost vizitat astazi de ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Oficialul a discutat cu echipa care conduce lucrarile de restaurare.

 

Vizita a inceput la ora 11.15 si a durat cateva minute. Kelemen Hunor nu a facut nicio declaratie, dar a anuntat ca grupul statuar Matei Corvin va fi finalizat in sfarsitul lunii noiembrie.

 

"Asa cum am inteles de la cei de pe santier, lucrarile de restaurare vor fi finalizate la sfarsitul lunii noiembrie, iar la finalul acestora se va stabili si momentul inaugurarii. Daca specialistii spun ca lucrarile sunt bine executate, atunci eu sunt multumit", a declarat ministrul Culturii

 

Kelemen Hunor s-a intalnit si cu primarul Sorin Apostu pentru a discuta probleme legate de finantarea lucrarilor de restaurare a monumentului. Ministrul a precizat ca cei 1,5 milioane de lei alocati pentru restaurarea Grupului statuar Matei Corvin nu au putut fi transferati inca, din cauza unor probleme administrative.

 

Ministrul Culturii a inaugurat la Cluj Napoca o sala studio, in cadrul Operei Maghiare de Stat. Kelemen Hunor a fost insotit la Cluj de ambasadorul Ungariei in Romania, Fuzes Oszkar.

Comentarii Facebook