Staroste din Cluj amendat cu 30.000 de lei pentru difuzare de muzică

 

Un bărbat, care difuza muzică în scop ambiental la diverse evenimente şi petreceri, a fost sancţionat de poliţiştii clujeni cu amendă de 30.000 lei, în urma constatării unor încălcări ale drepturilor de autor şi ale celor conexe.

 

Poliţiştii clujeni au desfăşurat controale pentru prevenirea şi depistarea activităţilor comerciale ilicite, a infracţiunilor de evaziune fiscală, precum şi pe cele privind respectarea drepturilor de autor şi ale celor conexe.

 

În acest context, poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J Cluj au verificat modul în care un bărbat comunica public, la diverse evenimente, opere purtătoare de drepturi de autor şi drepturi conexe (muzică), în scop ambiental.  

 

S-a constatat, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, faptul că bărbatul din Cluj-Napoca ar fi difuzat muzică la diferite petreceri şi evenimente, fără autorizarea sau consimţământul titularilor drepturilor recunoscute, respectiv fără licenţă neexclusivă eliberată de organele abilitate.

 

În baza aspectelor constatate, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 30.000 de lei, conform prevederilor Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

Comentarii Facebook