Vineri 7 Octombrie

Spuneți „Adio” ruinelor Spitalului de Urgență de pe Bucium! Lucrările la clădirea Academiei de Muzică de pe Bucium vor începe săptămâna aceasta


După zeci de ani de ruine, construcții începute și promisiuni, de curând, clădirea sinistră de pe strada Bucium a fost „împodobită” cu diverse banner-e prin care se anunța faptul că acea clădirea va deveni sediul oficial al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

În acest moment banii sunt puși la dispoziție pentru începerea lucrărilor. Este o consultare publică, o procedură prealabilă pentru alocarea banilor, consultarea se face pe site -ul Ministerului Dezvoltării. De acest proiect se va ocupa conducerea Academiei de Muzică. Proiectul este al lor, ei îl vor pune în practică. Este vorba de o sumă de 166 de milioane de lei, care a fost disponibilizată pentru această clădire”, a declarat Dan Tarcea, în 2019.

În clădirea ruină vor fi amenajate săli de curs și de repetiții, birouri ale profesorilor, ateliere de reparații și întreținere precum și o sală de sport, de care vor beneficia studenții, masteranzii și doctoranzii Academiei de Muzică Gheorghe Dima, se mai discuta în același an. 

Cu toate că timp de alți 2 ani nu s-a „mișcat” nimic în acea zonă, într-un final lucrurile au început să se schimbe. Academia de Muzică și-a anunțat începerea lucrărilor prin banner-ele care au acoperit întreaga fațadă a clădirii, cerâdnu-și politicos scuze trecătorilor și locuitorilor de pe strada Bucium pentru sunetele lucrărilor din următoarea perioadă și asigurându-i, totodată, că se vor revanșa prin muzică, odată ce sediul se va deschide oficial.

Și Boc a vorbit despre începerea lucrărilor la clădirea de pe Bucium:

În Mănăștur, Universitatea de Muzică începe începe lucrările la noul sediu. Ne bucurăm că Academia de Muzică începe mai repede lucrările de amenajare a noului sediu. Este vorba despre vechea clădire a Spitalului de Urgență, care a fost abandonată. Acolo intră în fază de amenajare”, a spus Boc.

Lucrările încep săptămâna aceasta

În urma solicitării, oficiali din cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” au declarat pentru Știri de Cluj că lucrările vor începe oficial în data 22 aprilie.

Putem confirma în acest moment că în data de 22 aprilie va avea loc deschiderea oficială a lucrărilor la șantierul de pe strada Bucium, la ora 13:00, unde sunt invitați reprezentanți ai oficialităților”, au transmis reprezentanții Academiei.


Comentarii Facebook