Miercuri 24 Aprilie

Spitalul Județean Cluj a făcut stocuri în valoare de 8,7 milioane de lei


Managerul Spitalului Județean de Urgență ”SJU) Cluj-Napoca, Petru Șușcă, a declarat că au fost asigurate stocurile necesare pentru următoarele patru luni.

Stocurile sunt în valoare de 8,7 milioane de lei. Din această sumă, spitalul a alocat din venituri proprii suma de șase milioane de lei, reușind astfel să asigurăm stocurile de medicamente, dezinfectanți materiale sanitare de bază”, a spus Petru Șușcă, conform Evz.ro.

Clinica Medicală 1, din cadrul SJU Cluj-Napoca, a intrat în pregătire pentru a fi transformat în spital pentru cazurile de coronavirus, pentru a ajuta Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj. ”Pentru a ne pregăti pentru scenariile care se iau în calcul la nivel național, am decis să decongesionăm Clinica Medicală 1, care va fi pregătită pentru a prelua și sprijini Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, dacă va fi nevoie. Am identificat și paturi suplimentare de terapie intensivă.

În fața Clinicii Medicală 1, va fi un cort de triaj pentru pacienții care vin la UPU, pentru a decongestiona situația și a fi dirijați către alte spitale. Am avut ieri o întâlnire cu toți managerii de spitale din județ, pentru a prelua cazurile care nu trebuie să ajungă la Cluj-Napoca. Spitalul Clinic de Boli Infecțioase va fi dedicat numai cazurilor de coronavirus. Eliberăm doua secție și coborâm până când vom elibera tot spitalul dacă va fi nevoie”, a mai spus prefectul Clujului.

Comentarii Facebook