Spectacol pe gheaţă în ianuarie la Cluj: "Lacul lebedelor" de Ceaikovski


Pe 17 ianurie, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, va fi prezentat spectacolul pe gheaţă "Lacul lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski.

Spectacolul face parte dintr-un turneu pe care artiştii ruşi, peste 80 de patinatori din Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg, majoritatea laureaţi în competiţii internaţionale de patinaj artistic,  îl vor efectua în România, cu sprijinul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti. Turneul va include Capitala şi oraşele Timişoara, Cluj-Napoca şi Sibiu. Coregrafia de excepţie, costumele fastuoase, precum şi interpretarea artistică conferă reprezentaţiei prezentate de Ansamblul din Sankt Petersburg calitatea unui eveniment cultural deosebit. Scena Sălii Mari a Naţionalului va fi pregătită să suporte două tone de gheaţă.

Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg a fost înfiinţat în anul 1967 de coregraful Konstantin Boiarski. În prezent, la conducerea Ansamblului se află Konstantin Rassadin, artist emerit al Rusiei.

"Lacul lebedelor" de Ceaikovski este unul dintre cele mai cunoscute spectacole de balet din lume şi a fost pus în scenă, pentru prima dată, în 1877, la renumitul Teatru Balşoi din Moscova, potrivit Agerpres.

Comentarii Facebook