Miercuri 8 Aprilie

Spărgător de locuințe fugărit de polițiști în Gheorgheni. Tocmai dăduse o ”lovitură”


Polițiștii clujeni au prins în flagrant un bărbat după ce acesta dăduse o spargere pe strada Bistriței, din Gheorgheni. Infractorul a fost văzut de oamenii legii în timp ce căra un televizor în brațe.

La data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 09:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca-Secţia 3 Poliţie, în timp ce executau serviciul de patrulare şi menţinere a ordinii şi liniştii publice pe strada Venus, au observat o persoană de sex masculin care transporta, pe mâini, un televizor LCD, având un comportament suspect.

Poliţiştii au solicitat persoanei în cauză să se oprească, moment în care bărbatul a abandonat televizorul şi a fugit înspre strada Dorobanţilor. Porniţi în urmărirea lui, pe strada Teodor Mihaly poliţiştii au reuşit să-l prindă şi să îl imobilizeze. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde a fost identificat ca fiind un bărbat de 46 de ani, din judeţul Braşov”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că televizorul, abandonat de bărbat la vederea organelor de poliţie, aparţine unei persoane care locuieşte pe strada Bistriţei, din Cluj-Napoca.

Bărbatul de 46 de ani, ar fi pătruns fără drept în imobilul în care locuieşte partea vătămată şi ar fi sustras televizorul LCD, cauzând astfel un prejudiciu de circa 1.100 de lei.

Mai mult, în continuarea cercetărilor, poliţiştii au descoperit că bărbatul ar mai fi comis un furt din locuinţă, la data de 13 noiembrie, când ar fi pătruns, fără drept, în locuinţa unei femei din Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras circa 250 de lei şi mai multe bijuterii din aur, cauzând un prejudiciu de aproximativ 3.500 de lei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut, de către poliţişti, pentru 24 de ore. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,furt calificat”, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, iar la data de 26 noiembrie a fost prezentat în faţa instanţei, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Poliţiştii au reuşit recuperarea prejudiciului în proporţie de circa 75%.

Comentarii Facebook