Șoferii din Cluj-Napoca, agasați de persoanele care cerșesc în trafic: ,,Aduce un prejudiciu de imagine orașului”


Cerșitul este un fenomen ce a luat amploare îngrijorător, în ultimul timp, în Cluj-Napoca. De multe ori, persoanele care cer bani pe străzile din municipiu se folosesc de minori pentru a apela la mila publicului, mulți dintre ei venind din alte localități special pentru a practica cerșetoria. 

Din păcate, de-a lungul timpului aceștia au început să prindă din ce în ce mai mult tupeu,  agasând cetățenii, fie ei trecători sau șoferi aflați în trafic, mai ales în zonele centrale ale orașului. 

,,La semaforul de la intersecția străzilor Dorobanți cu Aurel Suciu (fosta pietroasa ) și-a făcut apariția un cerșetor perfect sănătos din punct de vedere fizic dar cu aspect neîngrijit care agasează șoferii și aduce un prejudiciu de imagine orașului”, a reclamat un clujean.

Pe lângă faptul că acești indivizi agasează trecătorii, au existat și cazuri în care cerșetorii au devenit violenți verbal sau au distrus bunurile clujenilor atunci când au primit un refuz după ce au cerut bani. 

Incredibil ce a pățit un șofer clujean care a refuzat să le dea bani cerșetorilor din Mărăști: „Se pare că aplică regulile anilor '90”

Bilanțul Poliției Locale arată că în anul 2023 au fost depistate 539 persoane majore care apelau la mila publicului și 21 minori. Numărul de cerșetori care vin la Cluj-Napoca este în creștere an de an.

Comentarii Facebook