Miercuri 17 Aprilie

Soferii clujeni cu masini scumpe nu au bani sa faca plinul cu benzina, asa ca o fura

 

17 dosare in care soferii unor autoturisme scumpe au facut plinul si au fugit fara sa plateasca sunt cercetate de politistii clujeni. Cazurile treneaza pentru ca "faptasii" sunt greu de prins, spun oamenii legii.

De multe ori, soferii care adopta tehnica "fa plinul si fugi" folosesc numere de inmatriculare false sau le murdaresc intentionat pentru a nu putea fi identificate pe camere de luat vederi de la statiile de alimentare cu carburanti.

 

"Este foarte greu sa ii prindem. Soferii sunt filmati de camerele de supraveghere, dar numerele nu sunt lizibile asa ca nu prea ii putem identifica. Altii vin insotiti si le este usor sa dispara pentru ca angajatii de la pompele de benzina sunt distrasi. Pana cand suna la 112 soferii sunt departe", a declarat unul dintre politistii care investigheaza aceste furturi.

Anchetatorii sustin ca cei care folosesc astfel de practici nu sunt deloc saraci, ci sunt proprietarii unor masini scumpe. "In imaginile pe care pe avem, apar BMW -uri, Mercedes -uri sau autoturisme marca Audi, masini care ajunga pana la 25.000 - 30.000 de euro. Din cate se pare nu avem de-a face cu oameni care nu isi permit sa faca un plin, asa ca nu exlcudem sa fie vorba de teribilism", a spus acelasi politist, care a vrut sa isi pastreze anonimatul.

Toate cele 17 furturi sunt investigate in continuare, dar pana si oamenii legii spun ca este foarte greu de crezut ca cineva va raspunde pentru paguba care ajunge la peste 4.000 de lei.

Comentarii Facebook