Șoferii au fost amendați de polițiștii rutieri într-o campanie de reducere a accidentelor. Oare când vor amenda administrațiile că nu fac drumuri?


Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, intensifică activitățile de verificare și control în trafic pentru reducerea accidentelor rutiere cauzate de nerespectarea regulilor de circulație.

Astfel, activitățile sunt desfășurate în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire importanța respectării regulilor de circulație.

Obiectivele principale sunt prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, creșterea vizibilității polițienești, prin depistarea celor care încalcă normele rutiere, precum folosirea telefonului mobil fără dispozitiv de tip ”mâini libere”, depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, dar și altele.

În perioada 17 – 18 septembrie, în intervalele orare 18.30 – 21.30 și 23.30 – 01.00, polițiștii clujeni au legitimat peste 130 persoane, verificat peste 100 de autovehicule și au aplicat 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 9.000 de lei.

Acțiunile vor continua pe întreaga perioadă de desfășurare a proiectului ROADPOL Safety Days.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație, să adopte un comportament preventiv astfel încât să nu creeze întâmplări neașteptate pentru ceilalți participanți la trafic și să poată evita orice situație periculoasă.

Comentarii Facebook