Șofer care conducea mașina după care s-a tras în Turda era și drogat. Acesta a fost arestat la domiciliu


Șoferul care a condus mașina după care au tras polițiștii din Turda pentru că nu a oprit la semnalele oamenilor legii era drogat. 

În 1 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Turda au dispus reținerea pentru 24 de ore bărbatului de 28 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive.

Faptele pentru care bărbatul este cercetat au fost săvârșite la data de 21 octombrie a.c., în jurul orei 02.10, în timp ce acesta se deplasa cu un autoturism pe strada Victoriei din municipiul Turda.

Un echipaj al Poliției municipiului Turda a efectuat un semnal de oprire, însă, cel în cauză şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care, poliţiştii au procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 3-4 kilometri.

După somațiile legale, unul dintre polițiștii echipajului a tras un foc de armă în plan vertical și alte două focuri înspre pneurile autoturismului, iar la intersecția străzilor Nicolae Vlăduțiu cu Mărului, autovehiculul condus de tânărul de 28 de ani a fost oprit. 

În autoturism se aflau patru pasageri, iar unul dintre aceștia, în vârstă de 19 ani a fost transportat la o unitate medicală, prezentând o plagă prin împușcare.

În urma probatoriului administrat, prin ordonanța emisă de Poliția municipiului Turda s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului în vârstă de 28 de ani, cercetările fiind extinse pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive.

Existând indicii cu privire la faptul că bărbatul s-ar putea afla sub efectul unor substanțe susceptibile de a fi interzise, după momentul opririi autoturismului, acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând prezența substanțelor interzise. Ulterior a fost condus la o unitate medicală în scopul recoltării probelor biologice.

În cursul zilei de azi a fost prezentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Turda pentru măsuri legale, fiind dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

Cluj: Urmărire ca în filme pe străzile din Turda. Polițiștii au tras cu focuri de armă în roțile mașinii, iar un pasager a fost ÎMPUȘCAT accidental

Comentarii Facebook