Duminica 28 Aprilie

Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi fost prinsă la Cluj cu mită la judecători. Soția primarului este audiată la DNA - VIDEO


Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi fost prinsă în flagrant, miercuri după amiază, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție pe data de 24 noiembrie la Curtea de Apel Cluj, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.

Soția primarului este și ea audiată la DNA, iar BMW -ul acesteia a fost percheziționat, fiind parcat în fața sediului DNA Cluj. 

Soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea, căreia i-ar fi promis o sumă de bani pentru a obtine o condamnare mai blândă pentru ginerele ei.

Cătălin Cherecheș așteaptă în această lună o sentință care l-ar putea trimite după gratii. 

Soția lui Cătălin Cherecheș, Tabita Gliga, din Reghin, județul Mureș, a fost adusă miercuri seara la DNA Cluj. Vezi mai jos imaginile!

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, va afla în 24 noiembrie dacă va fi condamnat definitiv la închisoare în dosarul lui de luare de mită. Edilul a amânat cât a putut de mult apelul, cauza fiind judecată din aprilie 2022, fără ca până acum să fie dată o sentință finală pe un proces deja judecat.

În prima instanță, Cherecheș a fost condamnat cu executare la cinci ani de închisoare cu executare. Apelul ar fi trebuit să fie o formalitate, dar a fost folosit abit de primar pentru a amâna cât mai mult lucrurile.

Cherecheș și avocații lui au obținut nu mai puțin de 15 amânări ale procesului, știind că dacă fac acest lucru de destule ori ar putea obține achitarea, pentru că se prescrie cauza (fapta se prescrie în aprilie 2024). Printre tertipurile cele mai uzitate este schimbarea avocaților sau neprezentarea martorilor citați chiar de primar. Desigur, nu putem neglija nici permisivitatea instanței pentru toate aceste șmecherii avocățești.

În 17 octombrie, primarul de Baia Mare a primit o lovitură dură. Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins definitiv cererea de strămutare a procesului de la instanța supremă. Dacă reușea acest lucru, ar fi amânat și mai mult pronunțarea și ar fi obținut achitarea în acest dosar de luare de mită. 

La înfățișarea de joi, 19 octombrie, s-a decis că pronunțarea sentinței în acest caz va avea loc în 24 noiembrie, conform Curții de Apel Cluj. 

Cătălin Cherecheș este acuzat că a luat mită 30.000 de lei, în aprilie 2016, dar primarul susține în permanență că a fost vorba despre restituirea unui împrumut. El a fost arestat atunci, dar a candidat de după gratii și a ieșit primar din nou, cu 70% din voturi

Comentarii Facebook