Miercuri 24 Aprilie

Situația tragică a copilului ucis în bătaie de propria mamă la Cluj. L-a bătut pentru că ar fi mințit-o


Cazul băiatului de 9 ani de la Cluj, ucis în bătaie de propria mamă a atras ochi întregii țări, iar anchetatorii fac cercetări pentru a vedea de ce nimeni nu a alertat autoritățile.

Atât Luca, cât și fratele său, se pare că erau bătuți în mod constant de către mama lor, însă aceștia își ascundeau urmele la școală și față de alte persoane, inclusiv față de tatăl lor, care a recunoscut că știa despre abuzurile pe care cei mici le îndurau, însă susține că aceștia nu îi dădeau detalii, de frica mamei.

I-am spus şi eu personal să nu îi mai bată, ştiam că îi bate. Eu am crescut la casa de copii, ştiu cum este să fii bătut, copiii poartă frică, nu îmi dădeau detalii, dacă îi întrebăm separat, se temeau de ea şi nu îmi dădeau detalii.” a spus Claudiu Baciu, tatăl copiilor, pentru Știrile Pro TV.

Luca și fratele său au fost abandonați la naștere şi până la vârsta de cinci ani a fost crescut de o familie de asistenţi maternali, lângă Cluj. Femeia care i-a născut i-a cerut înapoi pe amândoi acum 4 ani - după ce a primit de la primărie o locuinţă, iar din acel moment a început calvarul.

În momentul în care au luat copiii înapoi, familia a fost monitorizată și de către specialiștii din cadrul Protecției Copilului, însă nimeni nu a făcut nicio sesizare.

Reprezentanții DGASPC Cluj susțin însă că în cele șase luni de monitorizare nu au existat suspiciuni de abuz, spunând că ”și comunitatea trebuie să se implice”, iar ”dacă există suspiciuni de un episod violent în familie, este obligat să se anunţe direcţia”.

Mama lui Luca și-a recunoscut vina în fața procurorilor și a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, iar conform surselor din anchetă, femeia l-ar fi lovit pe cel mic pentru că a mințit-o.



Comentarii Facebook