Și-a căutat fratele din Moldova până în Câmpia Turzii, prin frig și ploaie, nemâncat timp de 3 zile - FOTO


Un bărbat de 69 de ani din Moldova a plecat să își caute fratele în zona orașului Câmpia Turzii. Știa că este undeva într-un sat, dar nu avea mai multe informații. 

Bărbatul s-a certat cu familia din Moldova și avea nevoie de sprijinul fratelui său, pe care nu l-a mai văzut de peste 6 ani. ”Singura informație pe care o știa era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii. 

S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său. A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea.

Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului”, transmit cei de la Sindicatul Europol.

Cei doi polițiști s-au mobilizat și au sărit să îl ajute pe bătrân, aflat la capătul puterilor. ”L-au condus la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar suplimentar și-au anunțat toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele.

În cele din urmă, ajutorul a venit din partea șefului de post al comunei Frata, Dorel, polițist experimentat și care cunoaște bine populația din zonă. A pus cap la cap informațiile oferite de bătrân și astfel a reușit să îi găsească fratele.

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au reușit să găsească familia căutată timp de 3 zile pe drumurile unor sate din județul Cluj de un bărbat în vârstă de 69 ani”, mai spus cei de la sindicat.

După ce s-a stabilit că starea sa de sănătate îi permite să părăsească spitalul, polițiștii i-au dat vestea cea bună. ”V-am găsit fratele! Vă ducem la el!”, i-au spus acesta. Bătrânul doar i-a privit și a început să lacrimeze. Erau lacrimi de fericire că după 6 ani, a reușit să dea de urma fratelui său.

Felicitări acestor polițiști pentru modul în care și-au făcut datoria.

178979556_3832179600212549_7031947100019593393_n.jpg

Comentarii Facebook