Sfaturi de la salvamontiști pentru utilizarea în siguranță a instalațiilor de cablu


Nu lăsați copiii nesupravegheați la telescaun, nu ridicați bara de protecție decât în zona special semnalizată, sunt o parte dintre sfaturile pe care salvamontiștii din Poiana Brașov le au pentru cei care practică sporturi de iarnă.

După accidentul de miercuri, când un copil de 6 ani a căzut din telescaun, în Poiana Brașov, salvamontiștii au făcut o serie de recomandări pentru cei care folosesc instalațiile de transport pe cablu, conform sky-outdoor.ro

1. Reduceți semnificativ viteza în zona cozilor de la îmbarcare.

2. Respectați instrucțiunile personalului ce deservește instalația.

3. Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în zona telescaunului. Este recomandat ca în permanență un adult, aparținător, să se afle în același scaun cu ei.

4. După trecerea de ultimele porți, înainte de îmbarcare, păstrați trasa și așezați-vă pe scaunul aferent porții.

5. Nu asteptați scaunul înaintea zonei de îmbarcare semnalizată și îmbarcați-vă doar în această zonă.

6. Urmăriți permanent apropierea scaunului, pentru ca acesta să nu vă ia prin surprindere.

7. Nu trageți bara de protecție imediat ce v-ați așezat. Asigurați-vă că toată lumea este atentă când faceți acest lucru, pentru a nu-i lovi sau a le prinde schiurile între zăpadă și suportul pentru picioare.

8. Odată îmbarcați, nu mai coborâți sub nicio formă. Acest lucru poate cauza accidentări grave, deoarece după coborâre telescaunul va poate lovi. Totodată, acesta ia înălțime foarte rapid, găsindu-vă în situația de a atârna la o distanță mare de sol.

9. Puneți întotdeauna bara de protecție la ieșirea din stație și țineți schiurile, pe toată durata transportului, pe suportul pentru sprijinirea picioarelor, pentru a nu lovi persoanele de dedesubt, în cazul desprinderii accidentale a unei legături.

10. Nu ridicați bara de protectie decât în zona special semnalizată de la intrarea în stația de debarcare.

11. Debarcați-vă doar în zona semnalizată și nu mai repede.

12. După debarcare, păstrați din nou trasa și nu deschideți plugul până nu creați o distanță față de ceilalți. Deschizând plugul prea repede, riscați să agățați schiurile celor din lateral, făcându-le imposibil de controlat.

13. Nu stationați în zona de debarcare și eliberați-o cât mai rapid, pentru a da posibilitatea și celorlalți schiori să coboare în condiții de siguranță.

14. În cazul în care ați pierdut echipamentul la îmbarcare așteptați sus. De regulă, acesta este trimis prin alte persoane (monitori, salvamontiști etc.) într-un timp destul de scurt.


Comentarii Facebook