Serviciul de Ajutor Maltez aniverseaza 20 de ani de prezenta la Cluj-Napoca si in Romania


Serviciul de Ajutor Maltez aniverseaza sambata, 15 octombrie, 20 de ani de prezenta la Cluj-Napoca si in Romania, in cadrul unei ceremonii religioase.

"Astazi, dupa 20 de ani de eforturi sustinute si mobilizati de idealurile crestine, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania numara 22 de filiale si sucursale in intreaga tara, avand sediul central la Cluj-Napoca. Pe parcursul anilor s-a dezvoltat o retea nationala eficienta de servicii sociale, in cadrul careia activeaza 1.600 de voluntari, din care 500 sunt tineri. Programele si activitatile oferite se adreseaza celor aflati in nevoie, de la copii orfani si persoane cu dizabilitati pana la varstnici izolati la domiciliu. in momentul de fata asociatia deruleaza peste 100 de programe sociale pentru 4.000 de beneficiari directi", a precizat Cristina Grigorean, purtatorul de cuvant al Serviciul de Ajutor Maltez.

Aniversarea va fi marcata sambata, 15 octombrie, la Cluj-Napoca, printr-o liturghie solemna celebrata la biserica romano-catolica Sfantul Mihail, cu participarea reprezentantilor bisericilor romano-catolice, greco-catolice, ortodoxe, unitariene, reformate. Liturghia va fi urmata de Gala Aniversarii Jubiliare a SAMR, prilej cu care se vor inmana distinctii celor care de-a lungul anilor au sustinut activitatile organizatiei.

"La evenimentele din data de 15 octombrie 2011 vor lua parte reprezentanti ai Ordinului Suveran Militar al Cavalerilor de Malta din Romania (printre care ?i contele Kálnoky Tibor – ospitalierul Ordinului Suveran al Cavalerilor din Romania, excelenta sa domnul Franz Alfred Graf Hartig – ambasador al Ordinului Suveran al Cavalerilor de Malta in Romania) si alte tari din Europa, reprezentanti ai Serviciilor de Ajutor Maltez din Germania, Austria, Italia, Ungaria, Albania, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si centrale, reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania, diplomati, reprezentanti din intreaga tara ai Serviciului de ajutor Maltez in Romania", a mai precizat Cristina Grigorean.

In 2011, Serviciul de Ajutor Maltez a fost a  serviciile sociale prestate de organizadecorat de presedintele Romaniei, Traian Basescu, cu ordinul national "Pentru Merit" in grad de Comandor.

Comentarii Facebook