Vineri 9 Decembrie

Serviciile de pașapoarte vor lucra și în weekend, după ce românii le-au luat cu asalt în urma izbucnirii războiului din Ucraina


Serviciile de pașapoarte, unde românii au făcut cozi speriați de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, vor lucra și în weekend, a anunțat miercuri Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Numărul de programări online făcute în primele opt zile ale lunii martie a crescut cu peste 300% față de cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit MAI, încă de la primele semnale de creștere a volumului solicitărilor de pașapoarte, au fost dispuse măsuri pentru evitarea supraaglomerării la sediile serviciilor publice comunitare, printre care și prelungirea programului de lucru cu publicul și suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul structurilor teritoriale de pașapoarte. Deși termenul legal de eliberare a pașapoartelor simple electronice este de 15 zile lucrătoare, documentul se eliberează în două zile lucrătoare, notează hotnews.ro

În vederea reducerii timpului de răspuns, împreună cu instituțiile prefectului, se va lua măsura desfășurării activității de lucru cu publicul și în weekend, spune Ministerul de Interne.

În prezent, pentru personalizarea pașapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Național Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice este de la ora 06:00 la ora 22:00, inclusiv în weekend.

De asemenea, pentru a asigura eliberarea pașapoartelor într-un termen cât mai scurt, a fost dispusă măsura relocării, în vederea soluționării, a unei categorii de solicitări de la structurile de pașapoarte încărcate la cele cu un aflux mai mic (în perioada 03-09.03.2022 au fost relocate 3.713 cereri de la SPCP al mun. București, Constanța, Iași și Suceava către SPCP Argeș, Buzău, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Ialomița, Olt, Mehedinți, Mureș, Teleorman și Vrancea), potrivit sursei citate. 

În 20 de județe unde s-a înregistrat un număr semnificativ de cereri a fost prelungit programul de lucru cu publicul cu cel puțin două ore. În 8 martie, termenul mediu, la nivel național, de eliberare a pașaportului simplu electronic a fost de 2 zile lucrătoare (totuși în unele județe precum CJ, CT, TM, VS termenul a fost de cca 3 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererilor și până la intrarea pașapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de pașapoarte).

Comentarii Facebook