Șeful Poliției Rutiere Cluj, ascultat de DNA. A fost confundat cu directorul Aeroportului Cluj

 

Comisarul șef Sorin Rus, fost șef al Poliției Rutiere Cluj până în urmă cu câteva luni când s-a pensionat, a fost ascultat de procurorii DNA fără a avea vreo legătură cu dosarul penal. 

 

Cazul este din 2014, când procurorii DNA Cluj achetau cazul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, acuzat de luare de mită. Procurorii DNA Cluj au cerut mandat de interceptare a mai multor persoane, inclusiv a comisarului șef Sorin Rus, șeful Poliției Rutiere Cluj de atunci. Acesta nu avea nicio legătură cu cazul, pentru că nu a vorbit niciodată cu Uioreanu sau cu celelalte persoane.

 

Mandatul de ascultare al celor de la DNA cu numărul 62/UP/17.04.2014 a autorizat ”interceptarea, înregistrarea, și localizarea comunicațiilor telefonice purtate la și de la postul telefonic cu numărul de apel 0744-5558**, utilizat de David Ciceo (n.red. - directorul Aeroportului Internațional Cluj), în legătură cu faptele ce fac obiectul prezentei cauze”. Telefonul nu era al lui Ciceo, ci al comisarului Sorin Rus, care a fost ascultat 3 săptămâni.

 

M-au căutat cei de la Protecție Internă să mă întrebe ce e cu numărul meu printre cele ascultate. I-am trimis la plimbare și le-am sugerat să meargă să îi întrebe pe cei de la DNA, nu pe mine, și asta pentru că eu habar nu aveam, cum nu am nici azi, de ce m-au ascultat”, spune Sorin Rus, conform evz.ro. Polițistul spune că procurorii l-au indus în eroare pe judecător, fără a verifica în prealabil al cui este numărul de telefon. ”L-au determinat să creadă că telefonul este al lui Ciceo și utilizat de către Ciceo, au ascultat ilegal altă persoană, iar la final, când au realizat că telefonul nu e al lui Ciceo, fiind al meu de peste 20 de ani, nu și-au cerut scuze că l-au ascultat ilegal, și nici nu mi-au comunicat în scris asta, unde, cât și ce conțin înregistrările ilegale”, a mai spus comisarul.

 

Potrivit legii, după terminarea ascultării uneo persoane, în termen de cel mult zece zile, aceasta trebuie să fie informată în scris. După trei ani și jumătate, comisarul Sorin Rus nu a primit această hârtie.

Comentarii Facebook