Șeful Inspectoratului Școlar Cluj: Donațiile din partea părinților nu sunt ilegale

 

Inspectorul general școlar Cluj, Valentin Cuibus, a precizat că ”donațiile din partea părinților nu sunt ilegale”, în cazul în care comitetele de părinți sunt legal constituite. 

 

E o greșeală cine spune că este ilegal. Nu este adevărat. Donațiile din partea părinților nu sunt ilegale, dar profesorul, directorul, dirigintele să nu aibă nicio legătură cu acești bani, să nu îi strângă și să nu condiționeze. Felul cum sunt gestionați acești bani este problema comitetului de părinți. Aici este problema părinților. Sunt părinți care supralicitează și care vor să ofere mai mult profesorilor. 

 

În foarte multe școli se strâng bani pentru comitetul clasei, pentru comitetul de părinți. Problema este ce se întâmplă cu acești bani. Dacă lucrul acesta îl face asociația părinților și dacă este legal constituită la Judecătorie, cu președinte și cu contabil, totul este în regulă”, a explicat Valentin Cuibus, joi seara la emisiune Știri de Cluj LIVE.

 

Discuția a pornit de la cazul de la școala din București, unde directoarea i-a umilit pe părinți, nemulțumită fiind de cadourile de Crăciun. ”Acolo este o valoare morală nulă. Când lucrezi cu elevi și le trasmiți un asemenea exemplu ți-ai ratat meseria”, a spus și profesoara Cătălina Cocan, cea care a câștigat o bursă oferită de Universitatea Cambridge.

 

Acest om trebuie dat afară din învățământ. Cu asta s-ar termina discuția. Eu cred că n-ar mai trebui primit înapoi, a mai spus Valentin Cuibus.

 

Inspectorul general școlar a spus că în județul Cluj  nu au fost raportate în ultimii ani cazuri similare celui din București.

Comentarii Facebook