Șef de tren sancționat de CFR Călători pentru că nu a purtat mască de protecție. I-au tăiat salariul și l-au mutat pe alt post


CFR Călători anunțșă că s-a autosesizat cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către un angajat.

”În urma cercetării interne conform reglementărilor legale în vigoare, comisia de disciplina a decis ca șeful de tren să fie retrogradat profesional, astfel încât să nu mai intre în contact cu publicul călător”, informează reprezentanții CFR Călător.

De asemenea, din funcția de șef de tren a fost trecut pe un post inferior, de manevrant vagoane. În același timp, salariul i-a fost diminuat corespunzator,

CFR Călători face precizarea că nu tolerează astfel de comportamente în rândul personalului propriu.

Masca de protecție este obligatorie la bordul trenurilor CFR Călători, atât pentru personalul propriu cât și pentru călători. Orice abatere de la această regulă va fi sancționată ferm  conform reglementărilor în vigoare, mai spun cei de la CFR.

În plus, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie și în zonele de așteptare a trenurilor – stații de cale ferată, peroane, săli de așteptare.

Comentarii Facebook