Șef de Poliție din Cluj, suspect că a condus băut. N-a suflat în fiolă din motive medicale


UPDATE

Poliția Cluj susține că analizele de sânge arată că polițistul avea alcool în sânge. ”Rezultatele analizelor de laborator au indicat o îmbibație alcoolică sub 0,80 mg/l alcool pur în sânge, sub limita prevăzută de Codul penal ca fiind infracțiune. Prin urmare, față de polițist vor fi dispuse măsuri de sancționare contravențională.  De asemenea, verificările pe linie disciplinară continuă.

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a declarat, în nenumărate rânduri, toleranță zero față de consumul de alcool la volan, iar de fiecare dată au fost luate măsuri dure în asemenea cazuri, prin urmare, și în situația dată vor fi luate măsuri ferme, cu atât mai mult cu cât persoana în cauză are calitatea de polițist, organ de aplicare a legii, care veghează respectarea acesteia”.

--------------------------

Șeful Poliției municipiului Câmpia Turzii, comisarul Dorel Fodorean, a fost oprit de un echipaj de poliție în trafic, joi seara, și dus la probe de sânge, fiind suspectat că a condus sub influența băuturilor alcoolice.

Comisarul Dorel Fodorean a fost oprit la un control inopinat de un echipaj de la Poliția Rutieră Cluj. El conducea mașina pe o stradă din Câmpia Turzii.

Agenții de la Rutieră au avut bănuiala că șoferul consumase alcool și i-au cerut comisarului să sufle în aparatul etilotest. Acesta a refuzat să facă acest lucru, dar a fost de acord să meargă la spital, pentru recoltarea probelor biologice, care vor stabili dacă a consumat sau nu băuturi alcoolice.

Era puțin amețit de aburii alcoolului și de aceea polițiștii i-au cerut să sufle în etilotest, dar el a refuzat. Așteptăm rezultatele medicol legale, iar în funcție de rezultat se vor lua măsurile legale, amendă și suspendarea permisului de conducere sau dosar penal, pentru conducerea unui autoturism în stare de ebrietate”, a spus un oficial al IPJ Cluj, citat de Evz.ro.

Biroul de presă al IPJ Cluj a confirmat faptul că ”la data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, au depistat un conducător auto de 50 de ani, din Câmpia Turzii, în privința căruia exista suspiciunea că s-ar afla sub influența alcoolului.

Acesta a fost depistat conducând un autoturism pe strada Laminoriștilor (DN15-E60) din Câmpia Turzii.

Bărbatului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă din motive medicale a refuzat. Prin urmare, acesta a fost condus la unitatea medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii existenței/inexistenței alcoolemiei în sânge.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de Codul penal.

Întrucât persoana în cauză are calitatea de polițist, în paralel se efectuează o anchetă internă, conducerea inspectoratului dispunând cercetarea disciplinarea a acestuia”.


Comentarii Facebook