Se modifică programul de vizitare la Salina Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj: „Dăm startul sezonului estival în programul prelungit”


Salina Turda se găsește în localitatea omonimă din județul Cluj și este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice subterane din lume, fapt confirmat în mod constant de către turiști.

Salina Turda își schimbă programul din 17 iunie, se prelungește, programul de vizitare va fi între orele 9 și 19, cu ultima intrare la ora 18, au anunțat reprezentanții Salinei.

Locul a fost vizitat de 18.000 de turiști în minivacanța de Rusalii, aproape un record. Recordul de vizitare a fost stabilit însă de Paște, peste 20.000 de persoane. În duminica Rusaliilor Salina a fost vizitată de peste 4.400 de persoane.

Salina Turda este cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume. Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul.

Biletele costă 50 de lei de luni până vineri și 60 de lei sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale. Pensionarii, copiii, elevii și studenții plătesc 30 de lei.

Comentarii Facebook