Se modernizează baza aeriană de la Câmpia Turzii. Mircea Dușa: De la anul vin avioanele F-16 FOTO



Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, joi, că lucrările de modernizare a Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii vor începe în cea de-a doua parte a acestui an.

Lucrările vor consta în extinderea platformelor de parcare şi refacerea pistei, pentru a face faţă cerinţelor noilor avioane multirol de tip F-16.

„În a doua parte a anului vom începe lucrări de modernizare şi extindere a Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, constând în extinderea platformelor de parcare şi refacere a pistei, dar şi modernizarea elementelor de comandă şi control care vizează dirijarea şi coordonarea zborurilor. Lucrările vor dura, probabil, o jumătate de an. Avioanele F-16 vor veni începând cu anul viitor, deja realizăm o mare investiţie la baza aeriană de la Feteşti tot de modernizare şi înzestrare şi crearea infrastructurii necesare pentru avioanele F-16. Vom începe şi procedurile privind achiziţia celei de-a doua escadrile de avioane multirol”, a declarat Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a participat, alături de şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă, la Ziua Distinşilor Vizitatori din cadrul exerciţiului româno-american “Dacian Thunder 2015” care se desfăşoară la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii între 27 martie şi 7 iulie.

Comentarii Facebook