Luni 21 Septembrie

Se fac noi investiții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca


Consiliul Județean Cluj va investi în infrastructura medicală de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca suma de 1.768.000 de lei.

Banii vor fi folosiți pentru achiziția de aparatura medicală, mai precis a unui ecograf ginecologic a cărui importanță este dată de faptul că ecografia constituie principala metodă de investigație imagistică în evaluarea anatomiei fetale și a dezvoltării normale sau anormale a fetusului și singura metodă eficace de screening prenatal. În același timp, va fi achiziționată o combină (Unit) ORL cu accesorii, aceasta oferind medicului posibilitatea de diagnosticare și de tratament pentru afecțiunile urechilor, nasului, gâtului, căilor respiratorii superioare și a sinusurilor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Totodată, pentru monitorizarea funcțiilor vitale pe durata spitalizării pacienților cu diferite patologii care dezvoltă, în mare parte, și o patologie infecțioasă, Consiliul Județean va finanța suplimentarea monitoarelor din fiecare secție a spitalului. 

Sumele alocate vor acoperi și costurile unei stații de vacuum medical, utilizarea sistemului centralizat de vacuum reducând semnificativ riscul infecțiilor nosocomiale. Un astfel de aparat ultraperformant va fi utilizat pentru aspirația fluidelor și secrețiilor în secțiile de anestezie și terapie intensivă, și în salon, la patul pacientului. Tot pentru combaterea infecțiilor și pentru reducerea riscurilor de răspândire prin dezinfecție la nivel înalt vor fi achiziționate nebulizatoare, pentru dezinfecția aerului în toate încăperile spitalului și ale ambulatoriului integrat.

Una dintre noile investiții ce urmează a fi finanțate din bugetul Consiliului Județean o constituie amenajarea spațiilor de Monitorizare Gravide, cu modificarea proiectului de Extindere funcțională a secției de Terapie Intensivă și modernizarea spațiilor ce găzduiesc Camera de Gardă, aceasta funcționând, în prezent, ca o unitate de primiri urgențe. Crearea condițiilor optime de funcționare a tuturor saloanelor de Terapie Intensivă va genera efecte pozitive pe toate palierele, anual fiind tratați în acest sector peste 360 de pacienți, din care cca. 50% sunt în stare critică, cu funcțiile vitale afectate.

Comentarii Facebook