Se caută OAMENI BUNI pentru a ajuta 100 de copii nevoiași din împrejurimile orașului Cluj-Napoca, în campania „Ochi zâmbitori, de sărbători”


Cu ocazia apropierii sărbătorilor pascale, Asociația Educalise lansează campania “Ochi zâmbitori, de sărbători” cu scopul de a strânge cât mai multe fonduri menite să se transforme în pachete-cadou pentru cel puțin 100 de copii nevoiași din câteva sate din împrejurimile orașului Cluj-Napoca. Cei care doresc să se înscrie în campanie pot afla informații complete pe pagina de Facebook a asociației și pot contribui cu donații până pe data de 8 aprilie 2021.

Copiii din mediul rural se culcă flămânzi

Statistic, în România 8% dintre copiii din mediul rural încă se culcă flămânzi în fiecare seară. Situația lor este tragică și adesea ignorată de cei care nu au contact direct cu ea în mod curent. În contextul în care 60% dintre părinții din mediul rural nu au lucrat în perioada pandemiei din motive independente de voința lor, cei mai mulți copii nu au avut acces nici la hrană, nici la alte bunuri necesare unei vieți decente. Sunt sute de mii de copii în această situație și, pentru ei, sărbatorile pascale nu reprezintă niciun motiv de bucurie anticipativă. În spatele măștilor de protecție pe care le poartă adesea prea mult, copii își pierd scânteia emoțiilor bune din priviri. 

Pentru a reaprinde luminițele de bucurie din inimile și ochii acestor copii proveniți din familii monoparentale sau în dificultate socială și financiară, Asociația Educalise lansează un proiect de strângere de fonduri prin care își propune să schimbe povestea pentru cel puțin 100 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani din următoarele localități: satul Aruncuta, comuna Frata (cuprinzând satele Berchieșu, Frata, Soporu de Câmpie) și comuna Cătina (cuprinzând satele Cătina, Copru, Feldioara, Valea Caldă).

Iepurașul de Paște trebuie să treacă și pe la acești copii

Fiecare pachet-cadou este în valoare de 160 RON și include: produse consumabile asociate sărbătorilor (dulciuri și gustări sănătoase, cozonac), cadouri de joacă și recreere (carte de povești, jocuri educative sau puzzle pentru cei mici), produse decorative cu specific pascal (set format din  suport pentru ou fiert, set de tacâmuri care include furculiță, lingură, cuțit, cană, farfurie, bol supă, față de masă de Paște, șervețele de sezon, vopsea pentru ouă), produse ajutătoare în contextul pandemiei (set 50 măști de protecție) si un booklet educativ (material despre obiceiuri alimentare sănătoase potrivite contextului lor).

Campania se adresează atât companiilor care doresc să devina partenere, cât și oamenilor simpli care vor să devină generatori de speranță și încredere într-o viață mai bună. Înscrierea de participare se poate face aici, iar donațiile în valoare de 160 RON (contravaloarea unui pachet-cadou) se pot depune în contul bancar al Asociației Educalise:  RO22RNCB0837163283860001. 

După înscriere și confirmarea donației, fiecare dintre participanți va primi pe email informații despre copilul la care va ajunge cadoul său și, dacă dorește, poate trimite și o scrisoare personalizată atașată acestuia. Cadourile se vor livra de către voluntarii Educalise în săptămânile premergătoare sărbătorilor de Paște din data de 2 mai 2021.

Prin acest proiect, Asociația Educalise își asumă responsabil rolul de facilitator de fapte bune pentru fiecare dintre aceia care cred că fericirea copiilor nu ar trebui să depindă de bani. Și, ca în fiecare an, campania își setează drept unic obiectiv reușita de a aduna cât mai multe zâmbete fericite pe chipurile celor mici.


Comentarii Facebook