Se adună DONAȚII pentru familia din Muntele Cacovei, Băișoara, rămasă fără casă în urma unui incendiu


O familie cu trei copii, din satul Muntele Cacovei, comuna Băișoara, a rămas fără casă, după un incendiu izbucnit în 19 iunie.

Un incendiu a izbucnit la casa familiei Cirebea din cauza unei probleme electrice. Focul s-a extins cu repeziciune atât la casă, cât și la alte 2 anexe gospodărești, o bucătărie de vară unde locuia bunica familiei și un grajd. Echipele de intervenție venite la fața locului nu au reușit sa mai salveze ceva, singurul lucru care arată faptul că acolo era o casă, fiind fundația din beton.

Familia Cirebea a rămas la propriu cu hainele de pe ei, nereușind să salveze lucruri din casa construită din lemn. Singurul noroc al poveștii este acela că cele 16 vacuțe ale familiei (sursa lor de venit) au fost scoase la păscut înainte de marele necaz. 

Familia este formată din 6 membrii, cei 2 părinți muncitori, 3 copii de 16, 22 și 24 de ani și bunica acestora”, susține Gabriel Ioan Todoran, reprezentantul Asociației Impact Iara.

Donațiile se pot face AICI!

Unul dintre copiii familiei Cirebea, Vasile, este premiant, are 16 ani și învață în clasa a 9-a la Colegiul Economic Iulian Pop din Cluj-Napoca, finalizând anul școlar cu media 9,73.

Voluntarii Fundației Impact Iara anunță că adună ”resurse din toate părțile, de la materiale de construcție, la bani, la oameni/firme care își oferă timplul/serviciile”. Primăria a pus la dispoziția voluntarilor un spațiu unde să fie depozitate materialele donate, iar acestea apoi vor fi folosite pentru construcția casei.

Vezi AICI imagini de după incendiu. 

Cine este Asociația Impact Iara

Ideea de implicare a tinerilor în comunitatea din Iara era în mintea mea de mai multă vreme, între timp s-au așezat peste ea multe gânduri, planuri, facultatea, experiențe și 2 job-uri, lucruri specifice tinereții. În tot acest timp de stand by, ideea a fuzionat cu lucrurile învățate pe care le-am menționat anterior, iar anul trecut în august am spus...Acum ori niciodată! 

De ce în august ? Pentru că schimbările se fac în momente de dezastru și dezordine iar o inundație care a afectat familii întregi din comunitate ne-a arătat adevărata putere pe care noi tinerii o avem. Murdari până în gât de noroi, în acea seara, ne-am zis...Putem să facem și mai mult fiindcă avem IMPACT. Experiența noastră de lucru în diferite domenii, au pus bazele asociației. O bază care are în componență: educația, protecția mediului, sportul, conservarea culturii/tradițiilor și siguranța comunitară”, a povestit, Gabriel Ioan Todoran, președintele Asociației ”Impact Iara”.

Acesta a demarat o serie de proiecte bazate pe voluntariatul tinerilor și resurse din comunitate: ECO DAYS, Meditiații pentru Viitor, În Iara Crăciunul e magic.

În timpul pandemiei Covid - 19, Asociația a primit de la o Fundație farmaceutică o sponsorizare de 14.000 de lei ”cu care am reușit sa susținem familiile vulnerabile cu copii atât din Comuna Iara, cât și din Comuna Băișoara. Am ajuns la 144 de suflete cu pachete de alimente și pachete de igienă.

Misiunea noastră nu s-a terminat aici, deoarece când situația o impune sărim in ajutor. Acest lucru se întâmplă acum, dorim să adunăm toate resursele într-un singur loc, să realizăm acea conexiune între oamenii sau entitățile care vor sa ofere sprijin familiei Cirebea. Pe site-ul nostru am creat o pagină dedicata acestui fond pe care l-am numit: "No...Hai sa construim o casă!", unde se poate vedea povestea familiei, donațiile, partenerii, donatorii și sponsorii, și dorim să postăm poze cu stadiul viitoarelor lucrări fiindcă punem mare preț pe încredere”, a mai spus Gabriel.

Comentarii Facebook