Şcoala Internaţională Transylvania College din Cluj premiată la "Gala 10 pentru Cluj"


"Gala 10 pentru Cluj" a debutat ieri, 12 decembrie, cu acordarea premiului pentru "Formatorul Anului",lui Julian Higley, director şi profesor de istorie şi limba engleză la Transylvania College. Acestuia i-a fost recunoscută astfel contribuţia la dezvoltarea în Cluj-Napoca a celei mai bune şcoli internaţionale din ţară.

Juriul, format din reprezentanţi ai sponsorilor, ONG-urilor şi societatatii civile a fost impresionat de experienţa de peste 30 de ani a lui Julian Hingley în domeniul educaţiei, ultimii 14 ani fiind dedicaţi inovării şi modernizării procesului educativ în România. Începând cu anul 2010  Julian Hingley s-a alaturat învăţământului clujean devenind directorul şcolii Transylvania College, unde, folosind metode inovative şi un management performant a reuşit să poziţioneze şcoala în topul celor mai bune şcoli din municipiul Cluj şi din ţară.

Emil Boc a menţionat, în momentul în care i-a înmânat lui Julian Hingley premiul, că existenţa în Cluj a şcolii Transylvania College, şcoală internaţională cu rezultate excelente, este un avantaj enorm pentru Cluj-Napoca, fiind un motiv important pentru care investitorii străini aleg să se stabilească aici. Premiul pentru „Formatorul Anului”, constând într-un cec de 2000 lei a fost oferit de către preşedintele noului IT Cluster, Alexandru Tulai.

Transylvania College a avut, de asemenea, câştigători din rândul elevilor, un total de 52 de premii revenind acestei şcoli, la 5 dintre categorii.

 

Meda Tătaru, elevă în clasa a X-a la Transylvania College a primit premiul pentru implicare in comunitate, Meda fiind primul elev din România care a primit „The Diana Award”, premiu oferit de către Casa Regală a Marii Britanii în memoria Prinţesei Diana unui elev care demonstrează în mod excepţional altruism şi implicare în comunitate.

 

Aletta Magyary, elevă in clasa a VI-a a impresionat juriul cu pasiunea ei pentru ştiinţă şi rezultatele obţinute la concursul internaţional „Build Your Own Integral Spacecraft” organizat de către Agenţia Spaţială Europeană (European Space Agency), primind premiul pentru categoria „Ştiinţe”.

 

Patricia Gârbovan, la doar 6 ani s-a remarcat în competiţii internaţionale de ştiinţă, obţinând distincţia de Prichindel al Cetăţii.

 

Corul „Happy Dreams Choir”, dirijat de profesoară Anamaria Eli, cor premiat cu premiul I la festivalul internaţional din San Nicandro, Italia a primit premiul la categoria ansambluri.

 

Echipei Eco-Team Transylvania College, coordonată de profesoară Diana Birtar i-a fost recunoscută contribuţia la crearea unui mediu curat în Cluj-Napoca prin numeroasele actiuni de plantare, colectare de deşeuri şi reciclare, acordandu-i-se premiul pentru mediu.

Comentarii Facebook