Școala din Florești va fi inaugurată în 9 septembrie. Creșa din Cetatea Fetei este terminată - VIDEO


Școala și creșa din cartierul Cetatea Fetei, comuna Florești, vor fi inaugurate în acest an cu ocazia începerii noului an școlar. 

După patru ani și jumătate de chinuri am ajuns în situația în care la începutul anului școlar 2019 - 2020 va fi dat în folosință școala din Florești. În 9 septembrie va fi festivitatea de începere a cursurilor. Este o instituție școlară modernă, cu 24 de săli de clasă, patru laboratoare și alte condiții. În primă fază, în acest an va funcționa ca subsidiară a Școlii gimnaziale ”Gheorghe Șincai” din Florești, pentru că mai avem nevoie de niște acreditări, iar anul viitor îl vom defini ca fiind liceu. În anul școlar 2019 - 2020, clasele primare de la Școala gimanzială ”Gheorghe Șincai” își vor desfășura activitatea în noua clădire, după care de anul viitor vom gandi o nouă structură în ceea ce privește arondarea pentru partea de liceu, gimnaziu și școală primară.

De asemenea, pot să spun că și creșa din Cetatea Fetei este pe punctul de a fi finalizată și de lucrează pentru finisaje și curățenie. Cel puțin din punct de vedere educațional anul 2019 a fost unul deosebit pentru noi.

Într-un viitor apropiat vom începe construcția unei noi instituții școlare, în zona străzilor Eroilor / Porii, astfel încât să acoperim și acea zonă de aglomerare urbană cu o școală și o grădiniță”, a precizat primarul comunei, Horia Șulea. 

Acesta a precizat că nevoie de școli, creșe și grădinițe este tot mai mare în comună. ”Vârsta medie în Florești este de 35 de ani. Dacă în urmă cu un an segmentul de populație cu vârsta între 0 și 18 ani era undeva la 7.000, acum este la 8.500. Avem nevoie de locuri în instituțiile școlare. Avem nevoie de locuri în grădinițe, dar și de o creșă, pentru a le ajuta pe mămicile care vor să reintre în câmpul muncii înainte ca cei mici să împlinească 2 ani de zile să aibă condiții unde să îi lase în siguranță. 

Anul acesta vom avea 7 clase de grupa zero, în noua școală, plus celelalte încă 14 clase care sunt în cliclul primar de învățământ. Cu alte cuvinte, aproape că această școală va fi ocupată în integralitate, dar vor rămânea spații la vechea clădire a școlii Gheorghe Șincai, unde și aici suntem pregătiți, dar mă gândeam la unele lucrări de modernizare a sălii de sport și de reabilitare la școală, care a fost construită în 1968”, a mai spus Hoiea Șulea.

Școala din Cetatea Fetei va putea fi vizitată în zilele de 6-7 septembrie, cu ocazia Zilelor Porților Deschise, iar din9 septembrie va fi dată în folosință.

Comentarii Facebook