Sătul de GOANA după ZECE la BAC? Antreprenorul clujean Călin Biriș a lansat #nuamfostde10 și oferă burse de 50.000 de euro

 

Antreprenorul clujean, Călin Biriș a lansat platforma #nuamfostde10, prin care își dorește să susțină absolvenții de liceu care nu au luat 10 la BAC anul acesta.

 

Eu #nuamfostde10 la BAC, însă cu toate acestea sunt un profesionist în domeniul meu. Atunci când vorbim despre educație, trebuie să fim mai buni doar decât propria persoană. Presiunea de a fi mai buni ca ceilalți pe termen scurt, să fim de 10, trebuie să fie înlocuită cu dorința de a deveni profesioniști performanți, cu rezultate practice. Este excelent să iei nota maximă, notele sunt importante pentru autoevaluare și admitere la studii superioare, însă ce contează cel mai mult este dorința de a ajunge un specialist dedicat, indiferent de meserie. Prin proiectul #nuamfostde10 doresc să transmit un mesaj tinerilor absolvenți și Ministerului Educației: ne dorim profesioniști bine pregătiți, care rămân în țară și care iubesc educația pe termen lung”, spune Călin Biriș, inițiatorul proiectului.

 

80 de burse în valoare de peste 51.000 de euro

 

România este pe locul 3 în lume privind problema ocupării posturilor vacante. 72% dintre companii au dificultăți în a-și găsi angajați, doar Japonia și Taiwan o duc mai rău ca și noi conform unui studiu ManPower Group din 2016. Acest lucru se întâmplă datorită migrației populației și lipsa profesioniștilor. 

 

Pentru a încuraja absolvenții de liceu să investestească în continuare în dezvoltarea lor, 7 antreprenori și traineri de succes din mediul de business din România au decis să ofere 80 de burse la cursurile lor online pe teme de business și dezvoltare personală. 

 

Călin Biriș, Eliade Rotariu, Lorand Soares Szasz, Eusebiu Burcaș, Andrei Țigănaș, Ovidiu Oltean și Zoltan Veres au dezvoltat platforme de învățare online, iar împreună, în cadrul proiectului #nuamfostde10, oferă gratuit cursuri practice în valoare totală de peste 51.000 de euro absolvenților de liceu din 2017, care nu au fost de 10 la BAC. 

 

”Este important să respecți școala și să te străduiești să obții nota 10, dar este esențial să onorezi viața și să ai atitudinea de nota 10”, Eliade Rotariu, trainer în cadrul #nuamfostde10, Senior Consultant,  Trainer - Director General, De KLAUSEN

 

”Am fost plecat din România crezând că aici nu se poate. Nu vreau să fiu ipocrit să spun că nu m-a ajutat plecarea în Portugalia... din contră, mi-a schimbat viața, dar se poate și în România. Vreau să văd din ce în ce mai mulți tineri care aduc valoare în țară. De aceea susțin acest proiect”  Lorand Soares Szasz, trainer în cadrul #nuamfostde10, Antreprenor și expert în creșterea accelerată a IMM-urilor.

 

”Sunt așteptați să sprijine acest proiect și alți traineri care doresc să susțină mediul educațional din România. Avem nevoie de specialiști care iubesc educația pe termen lung, iar acest lucru presupune o schimbare a modului de gândire. Cu toții ar trebui să ne implicăm să sprijinim tinerii să devină profesioniști performanți.” a menționat Călin Biriș.

 

Pentru a putea aplica la aceste cursuri, absolvenții de liceu trebuie să îndeplinească două condiții: aceștia trebuie să fi dat BAC-ul în 2017 și să aibă media identică cu cea a trainerului pentru cursul căruia dorește să aplice. Toate cursurile sunt online și pot fi accesate oricând și de oriunde. Sunt doar 10  locuri disponibile pentru fiecare curs, de aceea cursurile vor fi oferite pe principiul primul venit, primul servit. 

 

Toți cei interesați, pot să aplice pe www.nuamfostde10.ro, iar cei care doresc să susțină proiectul în social media, sunt invitați să folosească hastagul #nuamfostde10, împreună cu materialele de promovare disponibile pe site. 

Comentarii Facebook