Șapte infractori, dați în urmărire generală, prinși la Cluj în doar câteva zile


Polițiștii clujeni au efectuat o serie de controale, zilele trecute, pentru a depista persoanele date în urmărire naţională şi internaţională, pe numele cărora erau emise mandate de arestare sau de executare a unor pedepse privative de libertate, precum şi a persoanelor dispărute.

În perioada 16 – 18 martie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au acţionat pentru depistarea persoanelor date în urmărire în temeiul legii”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel, în doar trei zile, în cadrul acţiunii derulate, poliţiştii de investigaţii criminale au identificat şapte persoane date în urmărire şi au pus în aplicare mandatele emise pe numele acestora.

Un bărbat, de 27 de ani, din Turda, a fost preluat de poliţişti de pe aeroportul din Cluj-Napoca şi a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Cluj. Pe numele acestuia autorităţile franceze au emis mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii clujeni au pus în aplicare mandate de executare a pedepsei faţă de două femei, de 31 şi 43 de ani, ambele din Cluj-Napoca.

Acestea au fost condamnate la 6 ani, respectiv la 8 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi uz de fals.

Pe numele unui bărbat, de 36 de ani, din Sumurducu, Tribunalul Cluj a emis mandat de executare a 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Rahova.

Totodată, oamenii legii au depistat o femeie, de 65 de ani, din Cluj-Napoca, dată în urmărire naţională pentru a executa 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Alte două mandate de executare a pedepsei au fost puse în aplicare faţă de doi bărbaţi, de 52 şi 65 de ani, din Cluj-Napoca, condamnaţi pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei.

Comentarii Facebook