SĂNĂTATE: 7 semne că ai o imunitate scăzută


Sistemul imunitar este capabil să combată multe afecțiuni ale organismului, dar dacă acesta este slăbit suntem predispuși la îmbolnăvire mult mai ușor. Principala problemă este că multe persoane nu observă scăderea imunității decât când încep să fie răciți tot timpul sau când fac toate gripele și bolile care circulă în acel moment.

Iată câteva semne care te ajută să îți dai seama dacă sistemul tău imunitar este slăbit:

1. Mananci prea multe dulciuri
Un studiu a aratat ca mancand 100 g de zahar (cat se afla in doar trei cutii de suc acidulat) reduci semnificativ capacitatea celulelor albe de lupta cu bacteriile cel putin 5 ore dupa consumarea zaharului.


2. Nu bei destula apa

Exista un motiv intemeiat pentru care medicii insista pe consumarea a cat mai multe lichide cand esti bolnav. Organismul tau are nevoie de multa apa pentru a elimina toxinele – si da, cafeaua si ceaiul sunt considerate surse acceptabile de apa. Cantitatea ideala de lichide care trebuie bauta zi de zi variaza de la o persoana la alta. Dca urina ta e de culoare galben deschis, atunci bei destule lichide.


3. Ai niste kilograme bune in plus

Excesul de greutate e nesanatos pentru inima, creier si alte organe, insa poate ca nu stii ca e nociv si pentru sistemul imunitar. De fapt, mare parte dintre cei care s-au imbolnavit de gripa porcina in timpul epidemiei si au facut formele cele mai grave au aceeasi caracteristica: un indice de masa corporala de peste 40, adica aveau obezitate morbida. Greutatea excsiva cauzeaza dezechilibre hormonale si inflamatie, ceea ce slabeste capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu infectiile.


4. Bei apa de la chiuveta sau cismea

Poluarea din aer si din sol ajunge toata in panza freatica, cea din care iti iei apa de baut daca folosesti apa de la robinet sau de la o cismea. Substantele pe care le introduci astfel in organism iti afecteaza sistemul imunitar, care poate deveni incapabil sa reactioneze la atacurile virale si bacteriene asupra organismului.
Ca sa fii mai sigur ca bei apa curata, treci pe apa imbuteliata, care e filtrata si purificata.


Citește mai multe pe sfatulparintilor.ro

Comentarii Facebook