Vineri 7 Octombrie

Salvatorii montani din Cluj, apel către schiorii experimentați: Să lăsăm pârtiile pentru familii cu copii și începători


Salvatorii montani clujeni le cer schiorilor experimentați, dar și celor de nivel mediu să renunțe la pasiunea lor o vreme, pentru evita îmbolnăvirile, având în vedere că pârtiile sunt aglomerate.  

Apel către iubitorii de munte! Având în vedere aglomerarea excesivă a pârtiilor de schi din ultima perioadă, coroborată cu riscurile infectării cu virusul COVID 19, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj face un apel către schiorii de nivel mediu/bun să renunțe temporar la schiul de pârtie și să descopere bucuriile pe care schiul de tură le poate oferi!

Există diferite variante în Cluj pentru cumpărarea sau închirierea de echipament sau chiar de servicii complete de echipare și ghidaj. Având în vedere conformația geografică a județului, riscul producerii avalanșelor este unul scăzut, respectarea unor reguli elementare cum ar fi informarea în prealabil (traseu, vreme), echiparea corespunzătoare anotimpului (trei straturi), menținerea contactului vizual între membri echipei (minim 3), etc, vă pot feri de incidente neplăcute.

Recomandăm să aveți asupra Dvs. echipament de protecție: cască, ochelari de schi, ochelari de soare, mănuși de rezervă, folie de supraviețuire, lanternă frontală, telefon cu bateria încărcată, pe care să aveți instalate aplicațiile APEL 112 și SALVAMONT România, cu ajutorul cărora puteți fi localizați în caz de urgență. Haideți să lăsăm pârtiile pentru familii cu copii și începători și să ne bucurăm de frumusețea muntelui fără a ne asuma riscuri de îmbolnăvire inutile!”, transmit cei de la Salvamont Cluj.

Comentarii Facebook