S-au bătut ca la wrestling la o școală din Cluj. Părinții au vrut să dea școala în judecată

 

Un elev de la Şcoala Teodor Murăşanu a fost călcat pe cap, ca și în competiţiile wrestling. 

 

Părinții victimei au vrut să dea în judecată școala, dar s-au răzgândit. ”Copilul agresor nu a conştientizat gravitatea gestului şi a loviturii, ulterior am aflat că s-a inspirat de la televizor de la luptele de tip wrestling. Practic elevul l-a călcat cu talpa piciorului pe cap”, spune unul din cadrele didactice ale şcolii.

 

Conducerea Şcolii Teodor Murăşanu a precizat că incidentul este unul izolat şi nu este grav. ”A fost o bătaie între elevi, o altercaţie, nimic grav. Cred că şi dumneavoastră v-aţi mai bătut pe la şcoală”, spune directoarea Vicenţia Vomir. Directorea a subliniat că părinţii celor doi copii au discutat împreună iar elevul indisciplinat a fost mutat într-o altă clasă. ”Copii se mai ceartă, cel care a aplicat lovitura are un temperament mai iute, a fost mutat în altă clasă, dar sunt pe acelaşi palier. Nu e un conflict între cei doi, a fost o întâmplare”, spune directorul şcolii, citat de turdalive.ro.

 

Unitatea de învățământ a semnalat conducerii Inspectoratul Școlar Județean conflictul dintre cei doi elevi, informând, de asemenea, ISJ cu privire la măsurile luate la nivelul unității în acest caz.

 

Pe de altă parte, vă informăm că la nivelul județului Cluj nu se poate vorbi de un fenomen al violenței în școli, numărul incidentelor fiind, oricum, în scădere. În anul școlar 2013-2014, la nivelul județului Cluj au fost înregistrate doar 6 incidente de violență fizică și 81 de acte de violență verbală, respectiv ușoară. Niciun eveniment grav în care să fie implicate arme albe nu a fost înregistrat în județ”, a precizat Andreea Coroian, purtătorul de cuvânt al ISJ Cluj.

Comentarii Facebook