Vineri 27 Ianuarie

S-a schimbat conducerea Diviziei 4 Infanterie de la Cluj-Napoca


Generalul de brigadă Nicolae Tonu a predat conducerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”  generalului de brigadă Bogdan Cernat. 

La ceremonie a participat și noul ministru al Apărării, Angel Tîlvăr.

”Este prima mea vizită de lucru de la preluarea mandatului de ministru al apărării naționale și sunt foarte bucuros că aceasta coincide cu instalarea la comanda acestei mari unități de elită a Armatei României a unui general valoros, așa cum este domnul general de brigadă Bogdan Cernat”, a spus Angel Tîlvăr.

Rolul meu, ca ministru, este să găsesc la nivelul Guvernului României soluțiile cele mai bune și mai eficiente pentru a vă asigura resursele și condițiile necesare pentru ca dumneavoastră să vă puteți îndeplini misiunile. Veți avea, de aceea, în mine și în echipa mea parteneri loiali și necondiționat interesați să ajute în orice domeniu veți avea nevoie”, a mai spus ministrul Tîlvăr.

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, și-a exprimat încrederea în capacitatea personalului acestei mari unități de a-și îndeplini misiunile la standarde foarte înalte. 

Divizia 4 Infanterie „Gemina” este purtătoarea glorioaselor tradiții de luptă ale Armatei a 4-a de Nord. Ilustra galerie a comandanților acestei structuri, precum mareșalul Constantin Prezan și alte personalități de seamă ale armatei române, aduce oricărui nou comandant al acestei unități nu doar onoare, ci și o uriașă răspundere. Suntem într-o perioadă dificilă, cu provocări de securitate, dar alături de personalul comandamentului și de echipa de comandă, divizia se va achita, ca și până acum, de toate sarcinile care-i revin în aria sa de responsabilitate”, a declarat generalul Petrescu.

Ministrul Angel Tîlvăr a făcut o vizită și în Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, unde au fost purtate discuții cu privire la planurile de modernizare a infrastructurii existente și extinderea Bazei 71 Aeriană, program de investiții aflat în derulare.

În ultima etapă a vizitei, ministrul apărării și șeful SMAp s-au deplasat la Someșeni, unde funcționează mai multe structuri militare, de diferite arme și specialități, subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Comentarii Facebook