S-a INAUGURAT noua autostradă a Clujului. De când se poate circula? De rușine șefii n-au participat - FOTO

 

UPDATE

 

Tronsonul de autostradă a fost inaugurat la ora 12.00.



 

Nodul rutier Gilău, carea fost inaugurat vineri, are 760 de metri, și face legătura între tronsoanele autostrăzii Gilău - Câmpia Turzii și noul tronson Gilău – Nădășelu (9,5), terminat în decembrie 2017. Ultimul tronson va prelua traficul care vine de la Zalău sau Baia Mare și merge spre Turda. 

 

Constructorul podului a declarat că lucrarea are o garanție de 9 ani. 

 

CNAIR are acum de lucru pe loturile 1 și 2 din autostrada A10, Sebeș – Turda, care ar urma să fie inaugurate anul viitor.

 

--------------------- 

Noua autostradă a Clujului a fost deschisă vineri, 28 septembrie, la aproape un an de la finalizarea lucrărilor. 

 

Este vorba despre secțiunea de autostradă Gilău – Nădăşelu. Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, nu va participa la eveniment, rușinat că sunt prea puțini kilometri.

 

Nici diretorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Ilie Băruță, nu s-a dus la inaugurare, motivând esyte în concediu.

 

Nu (particip)! Mă folosesc şi de acest prilej să vă spun că înainte de a da prima sută de kilometri de autostradă în exploatare nu voi participa la nicio deschidere de nouă cale rutieră. De la km 101 îmi voi asuma şi eu plăcerea de a fi acolo”, a spu ministrul Transporturilor, în Parlament.

 

Porțiunea Gilău Nădășelu este o rușine pe obrazul guvernanților, după ce a fost terminată în decembrie 2017 și nu a putut fi dată în folosință pentru că nu s-a făcut și podul care să lege autostrada de tronsonul Gilău - Câmpia Turzii.

 

Practic, vineri, 28 septembrie, va fi inaugurat tocmai acest pod peste Someș.

 

Noul tronson va funcționa ca o centură a Clujului și va prelua traficul dinspre Zalău. O parte din traficul care acum ajunge în Cluj-Napoca prin Baciu va fi scos pe noua autostradă spre Turda, ceea ce reprezintă un lucru foarte bun pentru locuitorii din Baciu, o localitate sufocată de trafic.

 

Cei 9,5 km vor funcționa mai mult pe post de centură pentru Cluj-Napoca, la fel cum a fost și tronsonul dintre Gilău și Turda. Pentru a vedea autostrada de la Câmpia Turzii la Borș terminată va trebui să mai așteptăm 20 de ani.

 

Contractul pentru această autostradă a fost semnat în 2004, în timpul guvernării Adrian Năstase. Din cei 420 de km s-au realizat 52, plus acești 9,5 km.  

Comentarii Facebook