Ruina Spitalului de Urgență din Mănăștur dispare! Au început lucrările la clădirea Academiei de Muzică de pe Bucium


Clădirea aflată în ruină de mai bine de 25 de ani, va deveni, după mai multe discuții, dezbateri și promisiuni, sediul oficial al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. 

Clădirea veche, sinistră și gri care umbrește strada Bucium din cartierul Mănăștur și pe care copiii o privesc cu groază după lăsarea serii a fost acoperită de bannere care anunță începerea lucrărilor pentru a deveni Academie de Muzică.

„După sunetele lucrărilor, de aici se va auzi doar muzică”

171770304_199864408309894_883327088402472227_n.jpg

În acest moment banii sunt puși la dispoziție pentru începerea lucrărilor. Este o consultare publică, o procedură prealabilă pentru alocarea banilor, consultarea se face pe site -ul Ministerului Dezvoltării. De acest proiect se va ocupa conducerea Academiei de Muzică. Proiectul este al lor, ei îl vor pune în practică. Este vorba de o sumă de 166 de milioane de lei, care a fost disponibilizată pentru această clădire”, a declarat Dan Tarcea, în 2019.

În clădirea ruină vor fi amenajate săli de curs și de repetiții, birouri ale profesorilor, ateliere de reparații și întreținere precum și o sală de sport, de care vor beneficia studenții, masteranzii și doctoranzii Academiei de Muzică Gheorghe Dima, se mai discuta în același an. 

Cu toate că timp de alți 2 ani nu s-a „mișcat” nimic în acea zonă, într-un final lucrurile au început să se schimbe. Academia de Muzică și-a anunțat începerea lucrărilor prin banner-ele care au acoperit întreaga fațadă a clădirii, cerâdnu-și politicos scuze trecătorilor și locuitorilor de pe strada Bucium pentru sunetele lucrărilor din următoarea perioadă și asigurându-i, totodată, că se vor revanșa prin muzică, odată ce sediul se va deschide oficial.

Și Boc a vorbit despre începerea lucrărilor la clădirea de pe Bucium:

În Mănăștur, Universitatea de Muzică începe începe lucrările la noul sediu. Ne bucurăm că Academia de Muzică începe mai repede lucrările de amenajare a noului sediu. Este vorba despre vechea clădire a Spitalului de Urgență, care a fost abandonată. Acolo intră în fază de amenajare”, a spus Boc.


Comentarii Facebook