Miercuri 24 Aprilie

Rosal și Brantner și-au prezentat utilajele de deszăpezire - VIDEO și FOTO

 

Firmele Rosal și Brantner Vereș și-au prezentat marți, 6 noiembrie, utilajele cu care vor interveni în această iarnă la deszăpezirea Clujului. Comandamentul de iarnă de la nivelul Primăriei Cluj-Napoca își va începe activitatea în 15 noiembrie.

 

Utilajele sunt pregătite și mesajul constant pe care l-am spus celor două firme este următorul: să nu aud că răspund la vreun telefon, la vreo declarație de presă sau la vreo întâlnire cu mine ”Știți, ne-a luat iarna prin surprindere și nu am putut interveni”. Pe soare, cu multe zile înainte le-am cerut să fie pregătiți. În mod oficial, sezonul începe în 15 noiembrie, de când trebuie să fie pe picior de război în orice moment pentru a fi pregătiți să intervină. Vom vedea dacă va fi zăpadă mai repede sau mai târziu, iar clujenii trebuie să știe că municipalitatea a pregătit cadrul de deszăpezire pentru anul care urmează. Avem 667 de străzi în programul de deszăpezire anul acesta, cu 25 de străzi mai multe față de anul trecut”, a spus primarul Emil Boc.

 

Firma Rosal are 21 de utilaje pregătite pentru deszăpezire, dotate cu lamă și sărăriță. ”Avem o autospecială de ultimă generație, în valoare de 120.000 de euro, dar și alte 20 de mașini foarte bine dotate. Suntem pregătiți cu 2.500 de tone de material antiderapant.  Este un stoc pentru a face față unei săptămâni de ninsoare în continuu”, a declarat Sergiu Hossu, directorul firmei Rosal.

 

Firma Brantner Vereș a pregătit 13 utilaje, iar fiecare firmă are minim 70 de persoane care trebuie să fie la dispoziție pentru a interveni în caz de ninsoare.

Comentarii Facebook