Rosal colectează deșeurile de sticla, joia. Clujenii trebuie să anunțe dacă vor să arunce ambalajele de sticla


Compania de salubritate Rosal anunță că joia se vor colecta deșeurile din sticlă, pentru a promova reciclarea. In fiecare zi de joi, Rosal are masina care colecteaza doar sticla si clientii pot programa acest serviciu, daca au sticla.

”Piaţa globală a sticlei nu este foarte dezvoltată, cel puţin în comparaţie cu piaţa altor deşeuri reciclabile. Acest aspect se datorează faptului că materialele necesare fabricării acesteia sunt foarte accesibile şi la un preţ rezonabil. Cu toate acestea, reciclarea sticlei are numeroase beneficii printre care şi acela că poate fi reciclată la nesfârşit fără să îşi piardă calităţile iar fabricarea sticlei prin reciclare are numeroase beneficii asupra factorilor de mediu comparativ cu fabricarea sticlei prin alte procese”, anunță reprezentanții Rosal.

Astfel, pentru a facilita procesul de reciclare, în ziua de joi, începând cu ora 19, Rosal colectează doar deşeurile de stică de ambalaje (sticle şi borcane), separat de alte tipuri de deşeuri.

Clienţii Rosal (agenţi economici sau persoane fizice) care generează acest tip de deşeu sunt rugaţi să contacteze operatorul de salubritate Rosal în momentul în care li se adună o cantitate mai mare de deşeuri de acest fel (tel. 0264-987, rosalcluj@rosal.ro) înainte de ziua de joi.

Colectarea separată a deşeurilor de sticlă se colectează la solicitarea expresă a beneficiarului contractului de salubritate, cu titlu gratuit.

Rosal anunță că următoarele tipuri de deşeuri de sticlă nu se pot recicla şi nu se vor colecta la această dată ci impreună cu deşeurile menajere:

- Bucăţi de geamuri sau oglinzi;
- Bucăţi de parbrize;
- Porţelan şi ceramică;
- Becuri şi neoane (se colectează împreună cu deşeurile de echipamente electrice şi electronice);
- Sticlă rezistentă la temperaturi înalte (ex. sticlă de laborator);
- Veselă;
- Pahare de cristal;


Totodată, clujenii sunt rugați să nu aducă deşeurile la locul de colectare fără să anunțe intenţia prin telefon sau e-mail. (tel. 0264-987, rosalcluj@rosal.ro).

Comentarii Facebook