Romii fac legea în Oser! O femeie s-a ales cu braţul rupt pentru un loc la tarabă

 

O femeie de 63 de ani din municipiul Câmpia Turzii, cu cinci copii mari răspândiţi în ţară, s-a ales cu mâna ruptă în urma unei altercații în Oser. 

 

Femeia a relatat că a fost bătută de romi în oserul din Câmpia Turzii. Marioara Ormenişan a ajuns în piața de vechituri, a văzut la un moment dat un locşor lung de maxim un metru, pe pământul gol, unde i s-a părut potrivit să-şi expună, spre vânzare, cele câteva haine primite de la nepoţi. Aceasta, hipertensivă, lipsită în totalitate de orice venit – şi operată de fiere, tiroidă şi stomac – nici n-a apucat să-şi deşerte bine marfa că a şi fost abordată de o tânără de etnie româ, în vârstă de maxim 20 de ani, care vindea pantofi alături, pe o suprafaţă de o lungime de circa zece metri. Povesteşte d-na Ormenişan, cu faţa schimonosită de durerea ce-o măcina: ”Mi-a urlat că-i ocupat locul de lângă ea şi nu am ce căuta acolo, după care m-a împins puternic. M-am prins de mâinile ei şi atunci tânăra – şi mai nervoasă – m-a împins pentru a doua oară, cu mai multă forţă decât prima oară. Abia atunci m-am prăbuşit la pământ – în râsetele tuturor de acolo, majoritatea romi şi ei – şi în cădere mi-am fracturat, instantaneu, braţul stâng. Mi s-a rupt ca un vreasc de foc sau ca o bucată de cretă. Apoi, în huiduielile lor m-am deplasat cum am putut, pe propriile picioare, la Urgenţă, unde medicii mi-au făcut film şi apoi mi-au pus mâna în ghips”. De atunci – povesteşte ea – stă numai acasă şi suferă în tăcere, fără să mai pună la socoteală şi cheltuielile făcute pe medicamente. ”Despre tânără ştiu doar că-i din Turda iar bărbatul ei e un cuţitar notoriu şi puşcăriaş. Chiar după ce mi s-a acordat primul ajutor, la spital, m-am întors la Oser împreună cu domnul poliţist iar ea „dănţălea” şi ”pontălea” doar ca să-mi facă în ciudă şi să-mi arate că nu-i pasă nici măcar de poliţie”, relatează Gazeta de Cluj.

 

Poliția Cluj anunță că până joi, 22 iunie, victima nu a depus plângere penală împotriva agresoarei sale, dar, oricum, mai are suficient timp la dispoziţie pentru acest lucru.

Comentarii Facebook