Romii de la Dej protestează, după ce polițiștii au efectuat razii la ei în cartier. Amenință cu greva foamei VIDEO



Zeci de romi, locuitori ai cartierului Triaj, din Dej, protestează, vineri dimineață în fața Primăriei din Dej, scandând că vor intra în greva foamei.

Motivul îl reprezintă o razie efectuată ieri de Poliţia Locală şi Jandarmerie cu scopul depistării persoanelor urmărite național și internațional, date în consemn sau care se sustrag cercetărilor, precum și verificarea persoanelor depistate locuind fără forme legale sau acte de identitate expirate, scrie dejeanul.ro.

Totuși, romii susțin că primarul Morar Costan doreşte să îi evacueze din zona respectivă, iar din această cauză au ieşit la protest încă de la primele ore ale dimineţii. Aceştia sunt nemulţumiţi deoarece spun că şi-au investit banii din ajutoarele sociale în locuinţe, iar acum li se cere să plece. La faţa locului au asigurat ordinea poliţiştii locali, poliţiştii naţionali şi jandarmii. Locuitorii din Triaj şi-au strigat nemulţumirile, iar reprezentantul acestora a fost primit în audienţă de primarul Morar Costan.

În schimb, peimarul Dejului a declarat că astfel de acţiuni, ca şi cea de ieri, au scopul de a depista persoanele care locuiesc ilegal în locuinţele din cartierul Triaj.
„Există cazuri în care într-o locuinţă locuiesc şi 6-7 familii de romi, iar în acte este trecută doar una. Vom organiza astfel de acţiuni şi în alte zone cu probleme din Dej” a declarat Morar Costan pentru sursa citată.

În cadrul acțiunii de ieri au fost legitimate 59 de persoane și au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 520 lei.



Comentarii Facebook