Românii vor putea plăti facturile cu cardul, direct la poștaș. Poșta Română a achiziționat 7.000 de dispozitive speciale pentru înregistrarea plăţilor


Facturile vor putea fi plătite cu cardul direct la poștaș, a anunțat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan-Gruia.

Acesta a menționat că, pentru a facilita acest lucru, Poșta Română a achiziționat 7.000 de PDA-uri, adică dispozitive care permit procesarea de plăți direct la persoană.

,,Din datele pe care le am, Poșta Română a făcut o achiziție de 7.000 de PDA-uri, adică dispozitive care permit procesarea de plăți direct la persoană, atunci când merge poștașul fie să aducă o factură, ea poate să fie plătită instant cu cardul, direct folosind acest PDA.

Din datele mele, sunt 7.000 de instrumente achiziționate care vin împreună cu imprimante mobile pentru a emite automat și acel bon fiscal. E un pas extrem de important. A fost făcută prima plată ca și test.

Este evident că în urma discuțiilor pe care o să le port, atât cu managementul Poliției Române, cât și cu cel al Poștei Române, cât și cu sindicatele, o să le solicit un calendar în care va fi implementată această tehnologie. Eu le cer în cel mai scurt timp să fie implementate”, a declarat Bogdan-Gruia Ivan, potrivit newsweek.ro.

Comentarii Facebook