Românii au ajuns să se împrumute pentru a-și permite o masă îmbelșugată de Paște. Sărăcia apasă tot mai multe familii din țară


Pentru mulți români, Paștele va fi mult mai sărac anul acesta, totul din cauza scumpirilor exagerate din industria alimentară și nu numai. Cei cu venituri mici nu își mai permit să cumpere mielul de exemplu, acesta fiind chiar un detaliu lăsat pe ultimul loc de multe familii sărace din țară. Unii au apelat la împrumuturi sau la cardurile de cumpărături pentru a putea face față cheltuielilor. Băncile, IFN-urile și Casele de Ajutor Reciproc primesc în perioada asta un număr record de solicitări. 

La un call-center pentru credite rapide se primesc zilnic sute de apeluri de la cei care vor să facă împrumuturi 

Solicitările au crescut considerabil. Anul trecut erau în jur de 2.000 de solicitări pe lună, iar anul acesta au crescut la 3.000. Oamenii solicită credite mai mici. Împrumuturile fiind mai mici, ei își doresc pentru consumul de zi cu zi. Cardurile de cumpărături sunt extrem de solicitate și scumpirea produselor și a pus amprenta”, declară directorul adjunct al unei companii pentru credite rapide. 

Un client, în momentul în care aplică, trebuie să fie angajat. Sau să aibă pensie. Se pot face pe o perioadă de la 6 luni până la 5 ani”, explica un coordonator de vânzări. 

O bancă din România raportează creşteri mari ale împrumuturilor

Ceea ce observăm noi la nivel de portofoliu este o creştere pe toate creditele de consum, vânzările fiind cu aproximativ 10% mai mari faţă de anul precedent. Se observă şi o predilecţie mai mare pentru cardurile de credit”, declară reprezentantul de marketing al unei bănci din România, potrivit Observator.ro.

Cei care nu fac nici credit şi nici n-au bani mulţi cumpără ce apucă. Masa de Paşte din acest an va fi mai scumpă cu cel puţin 50% în comparaţie cu 2021. Kilogramul de carne de miel se vinde cu preţuri cuprinse între 40 şi peste 60 de lei, dublu faţă de anul trecut.


Comentarii Facebook