România, țara cu cele mai multe decese rutiere din Europa



Potrivit unei statistici preliminare publicate, luni, de CE,România a înregistrat, în 2013,cele mai multe decese rutiere la un milion de locuitori (92) din Uniunea Europeană. Numărul este însă în scădere faţă de 2012, când au fost 101 decese la un milion de locuitori.

Comisia Europeană informează că 2013 este al doilea an consecutiv în care s-a înregistrat "o scădere impresionantă" a numărului de persoane ucise pe şoselele Europei. Astfel, conform cifrelor preliminare, numărul deceselor rutiere a scăzut cu 8% în comparaţie cu 2012, după o scădere de 9% între 2011 şi 2012, informează Mediafax.

Deși în România numărul deceselor rutiere a scăzut cu 9% față de 2012, ne aflăm tot pe primul loc din Uniunea Europeană la numărul deceselor.

Pe locurile următoare se află Luxemburg şi Polonia, unde s-au înregistrat 87 de decese la un milion de locuitori şi de Letonia, cu 86.

Pe primele locuri ale țărilor cu cele mai puține decese în trafic sunt Suedia, cu 28 de decese la un milion de locuitori, Marea Britanie, cu 29, şi Spania, cu 37.

"Siguranţa transporturilor reprezintă o caracteristică a Europei. De aceea este extrem de important ca rezultatele bune din 2012 să nu reprezinte un caz izolat. Trebuie să depunem în continuare eforturi comune la toate nivelurile pentru a îmbunătăţi siguranţa pe drumurile europene", a declarat comisarul Siim Kallas, vicepreşedinte al Comisiei Europene responsabil cu mobilitatea şi transporturile

Comentarii Facebook